Video: Spektakel tijdens Oogstdag op het Kampereiland

Zaterdag 15 augustus vond de 20e editie van de Oogstdag op het Kampereiland plaats. Terwijl in Kampen een Crea- en stripspektakel plaats vond kon je aan de overkant van de IJssel genieten van een ander spektakel tijdens de Oogstdag op het Kampereiland. Er was veel te zien en te beleven op het terrein van de museumboerderij aan de Heultjesweg. Oude landbouwtechnieken, een rondrit op een jachtwagen, een kalver- en pinkenkeuring, een boeldag, oldtimershow, kraampjes met streekeigen producten en nog veel meer!

Bekijk de video hierboven in de player. Een bijdrage van Gert Bartelink en Rudi Last.

De activiteiten tijdens de Oogstdag gaven een goed beeld van de lange voorgeschiedenis en het leven van vroeger op het Kampereiland. De oogst vormde hierbij het belangrijkste onderdeel. Je kon zelf zien hoe vroeger de hooi- en graanoogst verliep en ook waren er demonstraties van zelfbindermaaien, grasmaaien en het schudden van het hooi.

Een bijzondere activiteit tijdens deze jubileumeditie was de kalver- en pinkenkeuring. Kinderen deden mee en de koeien en pinken werden voorgeleid aan een jury die ze beoordeelde op hoe netjes ze verzorgd waren.

Oogstdag op het kampereiland


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*