Video: Rondje Kampen van chocolade flikjes

Alle markante gebouwen van Kampen op chocola gezet

Videoverslag van Gert Bartelink & RudiLast

Donderdagavond presenteerden Roel en Sylvia van Gelder van chocolaterie De Swaen chocoladepakketjes met een ‘rondje van Kampen’: flikjes en schilderijvormen met daarop de afbeeldingen van Kampens mooiste monumenten als de Kogge, de Nieuwe Toren, het Gotische Huis en de Bovenkerk. Ook de Kampersteur mocht natuurlijk niet ontbreken. Waar kun je dat beter doen dan in het stadhuis van Kampen. Voordat de gemeenteraadsvergadering begon werden de eerste chocoladepakketjes overhandigd aan Burgemeester en wethouders.

Chocolaterie De Swaen
Roel en Sylvia van Gelder openden begin dit jaar Chocolaterie de Swaen in Kampen. Een winkel vol ambachtelijk gemaakte bonbons en chocolade in allerlei smaken.

Roel van Gelder had al 28 jaar bij verschillende bakkerijen gewerkt. Altijd was hij bezig met chocolade te maken. Het echtpaar van Gelder wilde graag voor zichzelf beginnen. Als echte Kampenaren besloten ze dat in eigen stad te doen.

In het pand van de Swaen kunnen klanten het bereidingsproces precies volgen. “Mensen zien mij aan het werk. Daar hebben we bewust voor gekozen. Daardoor ruik je bij binnenkomst direct de heerlijke geur van de chocolade.”

De naam ‘De Swaen’ verwijst naar Kampens historische band met zwanen. “We wilden een naam die blijft hangen én die iets met Kampen te maken heeft. Vroeger hadden we de Zwanenpoort. Maar het gebruik van de zwaan kom je nog steeds tegen.
Bron: Stad.Kampen.nl
kampen van chocolade flikjes

De flikjes Kampen van chocolade werden in het stadhuis tijdens de raadsvergadering uitgedeeld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*