HomeRegiosportSamenvatting DETO - Go-Ahead Kampen (Audio en Video)

Samenvatting DETO – Go-Ahead Kampen (Audio en Video)

-

voetbal

Afgelopen zaterdag stond de 20ste speelronde in de hoofdklasse C op het programma. Go-Ahead reiste af naar Vriezenveen voor de ontmoeting bij en tegen DETO Twenterand. Eindstand 1-1. Doelpunten Fratermans (DETO) en Van Marle (Go-Ahead Kampen).

Madih Doufikar / Jurrian Zandbergen / Hussein Raza

De belangen waren groot voor beide ploegen. DETO moest eigenlijk winnen om de laatste strohalm te grijpen. Het was echter Go-Ahead dat beter aan de wedstrijd begon. Jurrian Zandbergen kreeg de 1e mogelijkheid van de wedstrijd. Doelman Johannes Yarbug schoot de bal zo in de voeten bij onze aanvoerder, maar zijn inzet ging naast. In de 8e min was het DETO dat uit het niets op voorsprong kwam. Een schot vanaf de rand van de zestien van John Fraterman belandde met het nodige fortuin in het doel. Jasper Fix was door een polletje kansloos, 1-0. 3 minuten later stond het al bijna 2-0 toen Lesley Nahrwold in kansrijke positie eigenlijk moest scoren, maar zijn poging ging over het doel van Jasper. DETO was de bovenliggende partij en verzuimde in die fase de score verder uit te bouwen. Tom Prümers kopte uit een corner naast, Jerry van Staa schoot over en Nahrwold was ook niet scherp in de afwerking. Go-Ahead mocht blij zijn dat het met een minimale achterstand van 1-0 ging rusten.

De 2e helft begon hoopvol voor de rood gelen. Jurrian kreeg in de 50e min een goede kop kans, maar de sterk spelende Sergio Babb stond goed opgesteld. Na 58 minuten de grootste kans van de wedstrijd. Van Staa kreeg de bal gelukkig mee en verscheen 1 op 1 met Jasper. Hij plaatste de bal vervolgens in de linkerhoek, maar Jasper had het doorzien en redde zeer knap. Kort daarna had Jurrian de uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 aan te tekenen. Muslu Nalbantoglu kopte na een afgeslagen corner uitstekend door en Jurrian kon vanaf de linkerkant alleen op Yarbug afgaan, zijn schot was helaas niet zuiver genoeg om de doelman te verschalken. Een paar minuten later weer een goede mogelijkheid voor Go-Ahead. Yoshua van Marle kopte hard in, maar weer redde Yarbug. De wedstrijd golfde op en neer. In de 68e min belandde een voorzet ineens voor de voeten van Jerry van Staa, zijn schot ging langs Jasper heen, maar de bal werd door Edwin Starke van de lijn gehaald. Na 77 minuten weer een grote kans voor Jurrian. Madih Doufikar kwam voor het eerst deze wedstrijd goed door aan de linkerkant en met een voorzet op maat bediende hij Jurrian. De spits kopte net naast. De spanning nam toe. 10 minuten voor tijd schoot Stef van der Velden na een knappe aanval rakelings naast en kort daarna raakte Appie Altunbas de paal. Een vrije trap op de middenlijn werd door Jasper Fix in de zestien geschoten en Nick Bakker kopte naast. Het was een klein wonder dat het nog steeds 1-0 stond. De zeer belangrijke 3 punten leken in Vriezenveen te blijven, maar in de 93e min viel toch nog de gelijkmaker. DETO kreeg een vrije trap, Andre Timmerman werkte weg en via Madih belandde de bal aan de rechterkant bij Jurrian. Die gaf een voorzet op maat en Yoshua knikte binnen, 1-1 !! In de 95e min nog een uitstekende mogelijkheid om de punten mee te nemen naar Kampen. Yoshua kopte na een lange bal van Andre Timmerman goed door en Jurrian schoot hard in, maar de bal werd voor de lijn weggewerkt. De voortreffelijk lijdende Arbiter de Winter liet nog steeds doorspelen. In de 97e min een vrije trap voor de thuisploeg. De bal viel verkeerd en van Staa probeerde uit te halen, maar Muslu Nalbantoglu wist hem met een uitstekende maar gevaarlijke ingreep van scoren af te houden. Heel DETO schreeuwde om een penalty. De Winter was een andere mening toegedaan en liet doorspelen. Nog 1 maal probeerde de hekkensluiter om de winnende treffer te forceren. Doelman Yarbug ging zelfs mee naar voren bij een vrije trap. Hij was ook degene die kopte, maar Jasper kon simpel redden en schoot de bal direct naar voren want het doel was leeg. Sergio Babb wist met een uiterste krachtsinspanning de bal weg te koppen en zo eindigde dit enerverende duel in 1-1. De teleurstelling was na afloop groot bij DETO. Door de andere resultaten (WHC en AZSV wisten beiden te winnen) lijken de rood-zwarten dit seizoen te gaan degraderen naar de 1e klasse en dat doet pijn in Vriezenveen.

* CSV Apeldoorn 1-1 Drachtster Boys

De slotfase van de competitie wordt ongemeen spannend. Onderin moeten VVOG (21 punten), Berkum (21 punten), WHC (21 punten) Go-Ahead Kampen (20 punten) en AZSV (20 punten) allen vol aan de bak om lijfsbehoud veilig te stellen. Nog 6 finales te gaan !!