VIDEO: Waardige dodenherdenking in Kampen

Kampen herdenkt oorlogsslachtoffers tweede wereldoorlog

Maandag 4 mei was er de jaarlijkse dodenherdenking in Kampen. Leden van de drie Scoutinggroepen in Kampen verzorgden het hijsen van de vlag bij alle monumenten. Leden van de Nationale Reserve, Scouting en het 11e pantsergeniebataljon uit Wezep hielden de wacht bij de monumenten.

Om 19.25 uur vertrok er vanaf het Van Heutszplein een stille tocht. De route liep vanaf de IJsselkade door de Prinsenstraat, waar bloemen werden gelegd door leerlingen van Dr. H. Bouwmanschool, over de Vloeddijk naar het monument aan De la Sablonièrekade. Aan de IJsselkade, de Synagoge en bij de fusilladeplaats aan de Prinsenstraat stonden erewachten opgesteld.

Leerlingen van basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs liepen mee in de stoet. De stoet werd begeleid door twee tamboers van het Kamper Trompetter Korps.

De leerlingen van Het Meerrijk legden bloemen op aangegeven plekken aan de IJsselkade, ter nagedachtenis aan alle mensen die per boot naar Kampen werden aangevoerd en daar per trein doorgingen. Ook bij de Synagoge werden bloemen neergelegd.

Om 20.00 uur arriveerde de stoet bij het oorlogsmonument aan de La Sabloniere Kade. Bekijk hierboven in de player de reportage, gemaakt door het filmteam van KampenOnline.

dodenherdenking-2015-meisjes

dodenherdenking-monument

dodenherdenking-veteranen

Camera: Rudi Last en Gert Bartelink
Eindmontage: Rudi Last

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*