Video: Wereldlichtjesdag in Kampen


Onder grote publieke belangstelling werd zondagavond Wereldlichtjesdag in Kampen gehouden.

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Vorig jaar hebben initiatiefnemers Heidi Nieuwenhuis en Gerdi Geerdink voor het eerst deze dag ook in Kampen georganiseerd. Er bleek een enorme behoefte aan deze bijeenkomst in Kampen gezien het grote aantal bezoekers.

Tijdens de herdenking werd het lied “Precious Child” van Karen Taylor gezongen door Marjan Lodewijk en Jac Ruiten. Dit lied is speciaal geschreven voor de viering van Wereldlichtjesdag en wordt overal ter wereld gehoord.

Nadat Burgemeester Koelewijn een gedicht had voorgedragen verzamelde iedereen zich rondom de vijver op de begraafplaats om ballonnen op te laten.

wereldlichtjesdag kampen 2014

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*