Videoreportage herbestemming HBS Almere college Kampen

De oude HBS, in de volksmond beter bekend als het Almere College, staat al enige tijd leeg. Volgens sommige mensen wordt er in de gemeente Kampen veel te snel gesloopt en dus wordt er koortsachtig gezocht naar een herbestemming voor het markante gebouw in Kampen zuid. Het filmteam van KampenOnline, Gert Bartelink en Rudi Last, nam een kijkje in het gebouw en sprak met Jorrit Noordhuizen en Floor Nijdeken van het team NOHNIK.

Team NOHNIK is in het kader van het project Ruimte voor Ruimdenkers van de Provincie Overijssel (www.ruimtevoorruimdenkers.nl) geselecteerd om de kansen voor een levensvatbare herbestemming van het gebouw te onderzoeken, die tevens recht doet aan de stad en historie. Binnen dit project wordt gezocht naar innovatieve en vernieuwende ideeën om de groeiende leegstand in de provincie aan te pakken.

Het team zal de komende tijd wekelijks op de vrijdagen in een speciaal ingerichte werkruimte in het gebouw aanwezig zijn om met geïnteresseerden van gedachten te wisselen. Zij vinden het belangrijk dat een herbestemming in samenspraak met geïnteresseerde omwonenden en lokale ondernemers plaats vindt en dat mogelijke nieuwe functies voor het gebouw een duidelijke meerwaarde hebben voor de omgeving. Daarom steken ze veel moeite in het uitnodigen en betrekken van omwonenden, inwoners en ondernemers om de al aanwezige ideeën en initiatieven te bundelen en te gebruiken.

Op donderdagavond 5 februari van 19.00-21.00 uur en op zaterdagmiddag 7 februari van 14.00 tot 17.00 uur organiseren zij daarom een openbare inloopbijeenkomst waar iedereen welkom is zijn of haar ideeën, wensen en verhalen met hen te delen en met ze in gesprek te gaan.

Geïnteresseerden kunnen zich via e-mail, Facebook en Twitter voor deze bijeenkomst aanmelden. Bekijk de video voor meer informatie.

HBS almere college

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*