zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurVier Kampenaren finalist op Kunstbende Festival 2024 in de Melkweg

Vier Kampenaren finalist op Kunstbende Festival 2024 in de Melkweg

-

Op 29 juni vindt de finale van het Kunstbende Festival 2024 plaats in de Melkweg te Amsterdam. Dit festival is een belangrijke ontmoetingsplek voor nieuw talent op het gebied van fashion, theater, muziek, dans en kunst. Uit elke provincie van Nederland strijdt een finalist voor de felbegeerde eerste plaats. Dit jaar zijn vier getalenteerde deelnemers uit Kampen doorgedrongen tot de finale: Dani Zwiers, Noëmi & Fokke (Dani Zwiers & Sofie Rigterink), en Jasmijn Mulder.

Dani Zwiers (17 jaar)

Dani Zwiers -Fotograaf Robert Westra

Dani Zwiers presenteert een act die een unieke mix biedt van strakke drumpatronen, bitterzoete akkoorden en goudeerlijke teksten. Zijn muziek, die hij zelf categoriseert als theaterpop, bevindt zich op het snijvlak van indie, hiphop en r&b. Met zijn zelfgeproduceerde en -geschreven nummers weet Dani een breed scala aan emoties over te brengen, waarbij melancholie en liefde zowel in de instrumentatie als in de teksten centraal staan. Zijn liedjes reflecteren de complexe gedachten en gevoelens van een tiener die zichzelf nog probeert te begrijpen, wat een boeiende spanning creëert tussen lachen en huilen.

Noëmi & Fokke (Dani Zwiers & Sofie Rigterink)

Noëmi & Fokke (Dani Zwiers & Sofie Rigterink) – Fotograaf Robert Westera

Het duo Noëmi & Fokke, bestaande uit Dani Zwiers en Sofie Rigterink, brengt een absurdistische, frivole en sociaal geëngageerde performance. Hun stukken zijn als kleine koortsdromen, waarin de pijnlijke surrealiteit versmelt met de alledaagse realiteit. Hun werk voelt een beetje als een bloedblaar op je hiel: zowel aantrekkelijk als ongemakkelijk, je wilt er vanaf maar moet er toch mee leven. Hun voorstelling roept daarmee een breed scala aan emoties en gedachten op, waarbij de toeschouwer zich constant bewust is van de spanning tussen fictie en werkelijkheid.

Jasmijn Mulder (17 jaar)

Jasmijn Mulder – Fotograaf Geert Jan Kuper

Jasmijn Mulder draait al meer dan vijf jaar als dj en produceert sinds een jaar haar eigen muziek. In haar act combineert zij indrukwekkende visuals met een krachtige dj-set, waarin bass house centraal staat. Haar optredens zijn energiek en visueel aantrekkelijk, wat zorgt voor een dynamische en meeslepende ervaring voor het publiek.

De finale van het Kunstbende Festival 2024 belooft een spannende en inspirerende avond te worden, waar deze vier talenten uit Kampen ongetwijfeld hun stempel zullen drukken. Het publiek in de Melkweg kan zich verheugen op een gevarieerd programma met optredens die grenzen verleggen en emoties aanspreken.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen