Video: Visserijkundig onderzoek in de stadsgracht

Woensdag vond er in het stadspark te kampen op verzoek van Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” een visserijkundig onderzoek plaats. Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Sportvisserij Nederland. Zij onderzochten welke soorten vis er wel of niet in de stadsgracht aanwezig zijn. Van het onderzoek wordt een rapport opgemaakt. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd en wordt meegenomen in het overleg met de Gemeente.

Bij het onderzoek werd een groot deel van het water met netten afgevist. Hierbij werd er gebruik gemaakt van “de zegen”. Een groot net die met behulp van een boot in een halve cirkel in het water wordt uitgevaren. Vervolgens wordt de zegen langzaam dichtgetrokken. De vissen worden hierdoor ingesloten en belanden tenslotte in de zak. Daarna worden de vissen met een schepnet (de “beugel”) uit de zegenzak geschept. Na alle vissen genoteerd en gewogen te hebben werden ze weer vrijgelaten in de gracht.

KampenOnline was aanwezig en maakt er een videoimpressie van.

visserijkundig onderzoek stadsgracht

Er werden vele soorten vis uit het water gehaald.Ze werden allemaal genoteerd en gemeten. Daarna werd de vis teruggezet. Klik op de afbeelding om de video op Youtube te bekijken.
Camera en foto’s: Rudi Last

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*