zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoetballers Wilsum houden stand tegen Rood Wit

Voetballers Wilsum houden stand tegen Rood Wit

-

Wilsum heeft in eigen huis een knap resultaat behaald tegen Rood Wit ’58 uit Putten. De thuisploeg kwam in de eerste helft via Melvin Hofstede op voorsprong. Voor rust maakten de gasten nog gelijk, ook al had deze treffer een enorm luchtje van buitenspel. In de tweede helft zetten de gasten, met name in het laatste kwartier, aan, maar Wilsum hield knap stand. Zo pakten de oranjehemden knap een punt tegen Rood Wit.

Na de nederlaag van vorige week in en tegen Stroe (4-0) staken de staf en de spelers de koppen bijeen. Wat moest Wilsum gaan veranderen om zich terug te knokken in de 4e klasse B en degradatie te voorkomen? Na dit gesprek stonden de neuzen weer dezelfde kant op en ging Wilsum in eigen huis op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Dit moest gebeuren met de volgende spelers: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Noël Hofstede (c), Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Patrick Plette, Joram Riezebos – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Danny Beks, Damian Schrijer, Bart Schoonhoven, Jurre Heldoorn en Tomas van der Weerd plaats. Kersvers vader Alwin vd Wetering moest deze wedstrijd, logischerwijs, aan zich voorbij laten gaan. Ook miste Wilsum captain Rienk vd Wetering.

Wilsum begon prima aan de wedstrijd op het eigen kunstgrasveld. De oranjehemden zakten in, gunden Rood Wit de bal, maar men gaf weinig weg. Eenmaal leken de gasten gevaarlijk te worden toen Wilsum niet attent reageerde bij een steekbal. De assistent-scheidsrechter van Wilsum vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Helaas niet voor het laatst deze middag. Gelukkig voor Wilsum liet de voorzet te wensen over. Wilsum liet zich ook zeker niet onbetuigd. De oranjehemden wisten de ruimte die Rood Wit aan de zijkant liet goed te benutten. Met name linksbuiten Niemeijer werd vaak in stelling gebracht en ook linksback Jelmer Sollie deed veelvuldig mee aan de aanvallen van Wilsum. Dit leverde na zo’n 20 minuten de voorsprong op. Patrick Plette kon openen op linksback Sollie. Sollie trok de bal voor, Joram Riezebos kopte de bal terug op Melvin Hofstede en de spits van Wilsum schoot beheerst raak: 1-0. Eindelijk weer een doelpunt en eindelijk weer eens een voorsprong.

De gasten leken niet onder de indruk van deze achterstand. De bal ging in een rustig tempo rond. Zo rustig dat Wilsum het eenvoudig kon belopen en gemakkelijk overeind bleef. Toch kwamen de gasten, zij het discutabel, op gelijke hoogte. Na een onnodige overtreding van spits Hofstede kreeg Rood Wit een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld. De aanvoerder van de gasten zette de bal laag voor, een speler stapte bewust over de bal en zo werd Malanda op het verkeerde been gezet en viel de bal binnen bij de tweede paal: 1-1. De assistent-scheidsrechter van Wilsum vlagde, want de speler die over de bal stapte deed dit vanuit buitenspelpositie, maar ook nu trok de arbiter zich niets aan van het vlagsignaal van zijn assistent en keurde hij de treffer goed. Wat dat betreft zit het Wilsum de laatste weken ook absoluut niet mee met de besluiten van de arbitrage. Met de gelijke stand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Rood Wit had veel de bal, Wilsum stond compact en goed opgesteld, en de oranjehemden gaven weinig weg. Sterker nog, vlak na rust leek Daniël Niemeijer op de doelman af te kunnen gaan na een geweldige steekpass van Joram Riezebos. De assistent-scheidsrechter van Rood Wit vlagde en tot ieders verbazing ging de arbiter wel mee met dit vlagsignaal. En zo werd Wilsum een enorme kans op de hernieuwde voorsprong door de neus geboord.

Even later leek Wilsum weer gevaarlijk te worden toen Melvin Hofstede bal in het strafschopgebied wist te controleren, maar zijn schot werd net op tijd geblokt. De rebound van Plette werd gepakt door de goalie van Rood Wit. Even later was Melvin Hofstede weer gevaarlijk, maar kopte hij over uit een hoekschop. De gasten gingen steeds meer risico nemen in de jacht op de voorsprong. In de hoop hiervan te profiteren werd de razendsnelle Tomas van der Weerd in de ploeg gebracht voor Gert Jan Sollie.

Even later werd de moe gestreden Melvin Hofstede nog gewisseld voor Jurre Heldoorn. In het laatste kwartier kroop Wilsum nog enkele malen door het oog van de naald. Zo kon de linksbuiten de bal voorgeven en leek de spits de bal binnen te tikken, maar met een geweldige tackle voorkwam Noël Hofstede de 1-2.

Niet veel later was zijn kompaan achterin, Marijn Mijnheer, de redder in nood door een bal van de lijn te halen. Uit een hoekschop van Rood Wit werden de gasten weer gevaarlijk toen doelman Malanda de bal losliet, maar ook dit liep net goed af voor Wilsum. Dit bleek niet de laatste kans te zijn voor Rood Wit, maar na een corner stond iemand van Rood Wit helemaal vrij bij de tweede paal, maar hij raakte de bal nauwelijks.

Aan de andere kant werd Wilsum ook nog tweemaal heel gevaarlijk. Joram Riezebos liep diep en kreeg de bal mee van Niemeijer. Riezebos ging in volle sprint achter de bal aan, de doelman van Rood Wit twijfelde, maar was toch net iets eerder dan Riezebos bij de bal. Even later was het linksback Sollie, die zowel verdedigend als aanvallend uitstekend speelde, die ontsnapte aan de linkerkant van het veld. Zowel Niemeijer als Plette stonden vrij in het strafschopgebied, maar de bal viel net tussen beide spelers in en kon worden weggewerkt door de defensie. Hierna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Een verdienstelijk punt voor een strijdend Wilsum tegen Rood Wit. Bij een overwinning hadden de gasten de periodetitel voor het grijpen, maar het liep anders. Wilsum kan op haar beurt tevreden zijn met dit gelijke spel. Tegelijkertijd zal Wilsum de komende weken, wanneer men tegen concurrenten als VEVO en Lelystad speelt, echt moeten winnen. Als Wilsum het vertoonde spel van vandaag door kan trekken dan is dit ook zeker mogelijk

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen