zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeAlgemeenVol vertrouwen het voortgezetonderwijs inSuccesvolle zomertraining voor aanstaande brugklassers in Kampen

Vol vertrouwen het voortgezetonderwijs inSuccesvolle zomertraining voor aanstaande brugklassers in Kampen

-

Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. De overstap naar het voortgezet onderwijs is leuk maar kan ook extra spannend zijn. Sommige kinderen zien ertegenop, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Dat is pittig en kan maken dat je kind (stilletjes) als een berg op ziet tegen de overstap. De zomertraining Plezier op school helpt jouw kind om met vertrouwen een start te maken op de nieuwe school. De training is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

‘Plezier op school’ is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Praktische informatie
Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze training verkleind.

De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Kampen in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (26 en 27 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Er vindt ook een ouderavond plaats. Op de 2e dag komen twee speciale hulphonden (van Stichting Hulphond), zodat de kinderen het geleerde samen met de hond kunnen oefenen. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan tot 7 juli 2024.

Impluz Preventie ontwikkelt programma’s en geeft (preventie-)trainingen en cursussen om positieve gezondheid en welzijn in brede zin te bevorderen. Of je je nou als volwassene wilt ontwikkelen, op zoek bent naar meer balans of dat je een cursus voor je kind of juist voor je medewerkers zoekt; al ons aanbod richt zich op het vergroten van de veerkracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven.

Informatie en aanmelden kan via de website www.impluz.nl zoek op ‘plezier’. Of direct via www.impluz.nl/training/plezier-op-school. Voor vragen bel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen