Volkskerstzang Kamper Kribbe krijgt vervolg

Kerstzang - Kamper Kribbe 2
Foto: Foto Tennekes

Kerststal en schaapherders op kinderboerderij en natuurspeelplaats

Na het succes van vorig jaar vindt volkskerstzang Kamper Kribbe ook dit jaar weer plaats op de dag voor Kerst: donderdag 24 december. Dan staan – door krachtenbundeling van verschillende organisaties – kinderboerderij Cantecleer en de Natuurspeelplaats helemaal in het teken van het kerstverhaal.

Het succes van de eerste Kamper Kribbe, die vorig jaar werd gehouden, vraagt om navolging. Enkele honderden bezoekers kwamen toen naar de kinderboerderij om de kerststal te bezichtigen en kerstliederen te zingen. Dit jaar lopen ook weer allerlei figuranten rond en zijn er leuke kerstactiviteiten te doen.

Kamper Kribbe is dit jaar uitgebreid met de naastgelegen Natuurspeelplaats. Bezoekers wanen zich daar in Bethlehem, waar de schaapherders als eerste getuigen waren van de geboorte van Jezus. Kortom, een unieke mogelijkheid voor het hele gezin om zich een beeld te vormen van het bekende Bijbelverhaal. Kamper Kribbe vindt plaats op 24 december van 14.00 tot 20.00 uur. Dit kerstfeest wordt om 19.00 uur afgesloten met een volkskerstzang voor het hele gezin onder leiding van de Broederband. Het muziekkorps speelt ook ’s middags al vrolijke kerstmuziek op de kinderboerderij.

Het kerstevenement wordt mogelijk gemaakt door: Kinderboerderij Cantecleer, Multifunctioneel Centrum ’t Ukien, de Broederband, Studio ZIZ, Rebekka van Ommen, Stichting Present, MacHelp en Kampen.nl. De organisatie zoekt nog vrijwilligers en figuranten. Alle leeftijden welkom. Informatie en aanmelden: www.kamperkribbe.nl.