donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing D.O.S. Kampen – WVF

Voorbeschouwing D.O.S. Kampen – WVF

-

 

Aanstaande zaterdag staat de IJsselderby tegen de verrassende koploper WVF op het programma. Er zullen maar weinigen zijn die verwacht hadden dat de ploeg uit Westenholte na elf competitiewedstrijden bovenaan zouden staan.

logo_doskampen2WVF laat, nadat het in het seizoen 2010-2011 eindelijk, na vele jaren van ‘net niet’, is gepromoveerd naar de 1e klasse een goede ontwikkeling zien. Onder leiding van de nieuwe trainer Freddy Smit zet men dit door. Afgelopen zaterdag werd er overtuigend gewonnen van NSC. Een terechte 2-0 zege met twee treffers van Hessel Berends. Wat is de kracht van dit team? Is de selectie zoveel sterker geworden? Natuurlijk zijn er een aantal spelers teruggekeerd op het ‘oude’ nest (o.a. keeper Mike te Wiele (Alcides) en Jeroen van Brummen (Berkum) en zijn er een aantal versterkingen bijgekomen, zoals de broers Lennart en Kristian Bril (afkomstig van SVI) en Bas Bouwhuis (Berkum). Maar dat alleen kan de koppositie in deze sterke klasse toch niet verklaren! Het gaat met name om de kracht van het collectief en de ongedwongenheid. WVF hoeft niet zo nodig. Er rust geen druk op de spelers.

D.O.S. Kampen zal dan ook alle zeilen moeten bijzetten om WVF van winst af te houden. Maar ook de geelzwarte formatie heeft de afgelopen weken het nodige zelfvertrouwen getankt. Zaterdag werd er in de uitwedstrijd tegen AVW’66 met een, vanwege blessures en ziekte behoorlijk gewijzigd team, overtuigend gewonnen. Het jonge elftal won met 1-3, door twee fraaie treffers van spits Rob Kabboord en een wereldgoal van middenvelder Mathijs Winters. Wellicht kunnen de trainers Guido Vlierhuis en Nick Karel weer een beroep doen op Emiel Diender, Kees van Bruggen en Yunus Aybek. Maar gezien de goede wedstrijd van de invallers is het de vraag of dit ook gebeurt.

De wedstrijd op Sportpark De Maten begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn.

doskampen

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen