Voorbeschouwing Be Quick ’28 – Go-Ahead Kampen

Afgelopen zaterdag wonnen de rood-gelen de stadsderby tegen KHC met 2-1. Het ging niet alleen om de Kamper derby, maar ook de koppositie in de 1e klasse D stond op het spel.

Door de overwinning staat Go-Ahead nu met 12 punten uit 5 wedstrijden 1e. Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’De wil om te winnen was vandaag wederom aanwezig. We hebben veel passie getoond en we zijn de strijdt met KHC aangegaan. Wij kunnen hartstikke goed voetballen, dat hebben we vandaag bij vlagen laten zien, maar als dat allemaal niet helemaal lukt moet je uiteindelijk ook de strijdt aan gaan met een vechtploeg als KHC en daar zijn we in geslaagd. Mede daardoor winnen we ook deze wedstrijd. Ik vind dat dit de grootste winst is van mijn ploeg. We maken als ploeg zijnde stappen en we beginnen nu echt een eenheid te worden. Dat geeft ontzettend veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.’’

 

Zaterdag 10 oktober: Be Quick’28 – Go-Ahead Kampen

A.s. zaterdag reist Go-Ahead af naar Zwolle, om daar aan te treden tegen Be Quick’28. De ploeg van hoofdtrainer Arnie Pot is terug te vinden op de 11e plaats met 3 punten uit 5 wedstrijden. Men werkt tegenwoordig met een hele jonge selectie. Slechts 3 spelers zijn 25 jaar of ouder. Het grootste gedeelte is afkomstig uit de eigen jeugd en dat geeft ook aan dat het beleid bij Be Quick’28 flink is veranderd. De Zwollenaren waren vroeger een toonaangevende club in de top van het amateurvoetbal, maar doordat men flinke bedragen betaalde aan de spelers ging het uiteindelijk volledig mis. Tot 2008 liep alles nog op rolletjes en men werd dat jaar ook nog knap 2e in de hoofdklasse C. In het seizoen 2009-2010 degradeerde Be Quick’28 uit de hoofdklasse en in het seizoen 2011-2012 werd men zelfs laatste (14e) in de 1e klasse D. Een vrije val was onvermijdelijk. Men gooide het roer volledig om en er werd niet meer betaald. Vorig jaar eindigde de rood-zwarten op een gedeelde 1e plaats met Vroomshoopse Boys. De beslissingswedstrijd ging echter verloren, maar afgelopen seizoen 2014-2015 nam men revanche en het kampioenschap in de 2e klasse H werd binnen gehaald. Daardoor zijn de Zwollenaren dit seizoen actief in de 1e klasse D. De rust binnen de club is wedergekeerd, maar waar is Be Quick’28 toe in staat !? Men beschikt over een goed voetballend elftal. Yordi Veldman en Roan Admiraal kwamen afgelopen zomer beiden over van WHC. Achterin is Dennis Horstman een dragende speler. Hij kwam twee seizoen geleden over van Berkum, waar hij nooit echt een goede kans heeft gehad en is nu een sterkhouder. Spits en clubtopscorer is de gevaarlijke Bas Buimer. De 23 jarige aanvaller ontwikkeld zich prima. Vorig seizoen was hij 14 maal trefzeker in de 2e klasse en dit seizoen staat de teller ook alweer op 4 goals in 5 wedstrijden.

Be Quick’28 zal zaterdag maar al te graag de 1e overwinning van dit seizoen willen behalen. De 3-0 nederlaag van vorige week bij Vroomshoopse Boys deed pijn en het is de vraag hoe men zich gaat herstellen. We mogen de Zwollenaren absoluut niet onderschatten, want men beschikt over een hele aardige ploeg. In de voorbereiding en de beker werden 7 van de 8 wedstrijden gewonnen en daar zaten ook een aantal gerenommeerde 1e en hoofdklassers bij. Wij als Go-Ahead Kampen zijnde verkeren in een prima vorm met 4 overwinningen uit 5 wedstrijden. De koppositie is mooi, maar zegt na 5 wedstrijden nog niets. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en keihard te blijven werken als team. Passie en strijdt is de basis. Als we dat wederom op de mat kunnen leggen ben ik er van overtuigd dat onze levensgevaarlijke aanvallers met extra individuele kwaliteiten het verschil gaan maken. Voor onze hoofdtrainer Edwin van Nijen zal deze wedstrijd tocht een speciaal tintje hebben. Hij was jarenlang als speler actief bij Be Quick’28. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

Historie Be Quick ’28 – Go-Ahead Kampen.

– 7 april 2012:

Be Quick’28 – Go-Ahead Kampen, 0-5
Nick Bakker, Yoshua van Marle, Kevin Smit, Jurrian Zandbergen en Jeroen van Leeuwen (Go-Ahead Kampen)

– 17 september 2011:
Go-Ahead Kampen – Be Quick’28, 2-1
Sander Morren, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen) en Sander Bolt (Be Quick’28)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* FC Zutphen – Enter Vooruit
* KHC – Vroomshoopse Boys
* Nunspeet – Berkum
* SDV Barneveld – DTS’35
* Sparta Enschede – WHC
* DETO Twenterand – WVF

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*