donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing D.O.S. Kampen - DTS Ede

Voorbeschouwing D.O.S. Kampen – DTS Ede

-

Na een verrassende, maar verdiende, overwinning vorige week in en tegen Nunspeet (1-3) staat er een thuiswedstrijd op het programma.

Bij winst kunnen de geelzwarten qua punten gelijk komen met DTS Ede. De prestaties van de ploeg van trainer Peter Wesselink vallen tot op heden wat tegen. De verwachting was toch dat DTS Ede voor de bovenste plaatsen zou mee doen. Een voorlopig achtste positie is dan wat mager. Promotie naar de hoofdklasse is eventueel alleen nog via het behalen van een periode haalbaar. Dat zal de derde periode moeten worden, want in de tweede periode is de achterstand al te groot. Maar wie weet. Afgelopen zaterdag verloor DTS Ede op eigen veld met 0-1 van NSC. Al in de achtste minuut kwam DTS Ede op achterstand. NSC was gevaarlijker en kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. DTS Ede wist weinig echte kansen te creëren en de winst voor NSC was derhalve ook terecht.

D.O.S. Kampen kwam beter uit de winterstop. Een bijzonder geconcentreerd en gretig spelend elftal legde Nunspeet haar wil op. De poelänten probeerden voetballend naar een oplossing te zoeken, daar waar Nunspeet vaak de lange bal speelde. De eerste helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar D.O.S. Kampen kwam in de extra tijd toch nog op voorsprong. In de tweede helft was het verschil groter en werd de score verder uitgebouwd. De treffer van Nunspeet viel pas vlak voor tijd.

Het elftal van Guido Vlierhuis en Nick Karel is duidelijk gegroeid in de eerste seizoenshelft en heeft zichzelf beloond met een fraaie overwinning tegen Nunspeet. Als iedereen op kan brengen wat het afgelopen zaterdag liet zien dan ligt er een mooie tweede seizoenshelft in het verschiet. Hopelijk is de jonge formatie in staat om de goede lijn door te trekken. Collectiviteit is daarbij het sleutelwoord. Of de trainers dezelfde elf spelers kunnen opstellen is onzeker. Afgelopen zaterdag vielen zowel Wim Snippe als Rob Kabboord geblesseerd uit.

De wedstrijd op Sportpark De Maten begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen