Voorbeschouwing DOS Kampen – Go-Ahead Kampen

GA-DOSK (77)

Door; Robert Hamer

Go-Ahead Kampen heeft afgelopen zaterdag in Vriezenveen een verdienstelijk en terecht gelijkspel behaald tegen titelkandidaat DETO Twenterand (1-1). Ondanks het gemist van een aantal sterkhouders bleef de jonge ploeg met veel eigen opgeleide spelers knap overeind. Onze hoofdtrainer Jan Korte zei na afloop: ‘’Dit was een terechte puntendeling. Ik wil vooral Tim Noordman een compliment geven. Hij was vandaag één van de uitblinkers.’’ Door dit ‘bonuspunt’ hebben we nog maar 3 punten nodig om zeker te zijn van handhaving. Zaterdag kunnen we de klus al gaan klaren. En dat in de Kamper stadsderby tegen rivaal DOS Kampen. Saillant detail: DOS Kampen degradeert bij verlies naar de 2e klasse. Zo’n scenario verzin je op voorhand niet!

Tegenstander Dos Kampen eindigde vorig seizoen als 8e in de 1e klasse D en dat was een behoorlijk knappe prestatie van de ‘’poelänten’’. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis had als doelstelling uitgesproken om dit seizoen voor plek 6/7 te gaan spelen, maar het seizoen is anders verlopen dan men op de Maten had gehoopt en verwacht. De geel zwarten zijn terug te vinden op de laatste (14e) plaats met slechts 15 punten uit 23 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor men met maar liefst 9-0 bij SDV Barneveld. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 7 punten achterstand op ASC Nieuwland (plek 12, wat nacompetitie betekend) lijkt het doek al te zijn gevallen voor de eenden. De grote vraag is hoe het heeft kunnen gebeuren dat een roemrijke vereniging (DOS werd op 25 juni 1988 algeheel amateurkampioen van Nederland) nu hoogstwaarschijnlijk gaat degraderen naar het 4e amateurniveau van ons land!

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Dos Kampen:

– 6 september 2014:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 1-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Rob Kabboord (DOS Kampen)

– 2 maart 2013:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-1
Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Lenhard de Velde, Frank Post (DOS Kampen)

– 29 september 2012:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-1
Sander Morren, Hussein Raza (Go-Ahead Kampen) en Frank Post (DOS Kampen)

– 17 maart 2012:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 1-2
Kevin Smit, Sander Morren (Go-Ahead Kampen) en Dennis Diender (DOS Kampen)

– 15 oktober 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 6-1
Eddo Wesselink 2x, Kevin Smit, Jurrian Zandbergen, Jeroen van Leeuwen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Jeffrey Klein (DOS Kampen)

– 2 april 2011:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-2
Murat Acikgoz, Revelino Sabono (Go-Ahead Kampen) en Adri Gunnink, Yunus Aybek (DOS Kampen)

– 22 januari 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-2
Jeroen van Leeuwen, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Jord van der Weerd, Frank Koenderman (DOS Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* ASV Dronten – Berkum
* FC Zutphen – DETO Twenterand
* Sparta Enschede – FC Horst
* DOS’37 – KHC
* Vroomshoopse Boys – Nunspeet
* ASC Nieuwland – SDV Barneveld

Bij de rood-gelen zijn de ervaren Edwin Starke en Jeroen van den Bosch a.s. zaterdag weer beschikbaar. Het meespelen van Samir Merraki is nog een vraagteken. 25 april 2015 kan wel eens de boeken in gaan als een legendarische dag. Bij winst zijn wij veilig en degradeert DOS Kampen. Go-Ahead Kampen kan de grote rivaal dus hoogstpersoonlijk naar de 2e klasse schieten. Er kan bij winst tevens historie worden geschreven en dat besef moet voor de volle 100% aanwezig zijn. Ondanks de goede vorm (Go-Ahead behaalde na de winterstop al 19 punten) en de dramatische reeks van DOS Kampen blijft dit een wedstrijd die op zich zelf staat. Er zal dus voor elke meter gevochten moeten worden om een goed resultaat te boeken !! Als dat gebeurd ben ik ervan overtuigd dat wij zaterdag deze klus gaan klaren. De stadsderby begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Maurice Paarhuis uit Ommen. Deze beladen confrontatie mag u absoluut niet missen, tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*