Voorbeschouwing DOS’37 – Go Ahead Kampen

Zaterdag gaat Go Ahead beginnen aan het nieuwe seizoen 2016-2017.

Bijdrage van Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen komt ook dit seizoen uit in de 1e klasse D. En die is sterker dan ooit tevoren. Met o.a. ploegen als SVZW, Bennekom, Nunspeet, Berkum, DOS’37, WHC en DETO Twenterand zijn er veel clubs die als doelstelling hebben om op korte termijn weer terug te keren naar de hoofdklasse. Daarnaast is het ambitieuze Duno Doorwerth erbij gekomen. Deze vereniging werd in de afgelopen vier seizoenen 3x kampioen. In 2013 speelde men nog in de 4e klasse en Duno D werkt met een begroting van maar liefst 400.000 euro voor de 1e selectie. Met een aantal oud profs in de gelederen zal het mij niks verbazen als ze ook dit seizoen mee gaan doen om de bovenste plaatsen.

Er staat direct een zware 1e competitie wedstrijd op het programma, want de rood-gelen mogen afreizen naar Vriezenveen, waar DOS’37 op ons wacht. De ploeg van hoofdtrainer Philip Agteres (die bezig is aan zijn 3e seizoen) degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse C. Afgelopen zomer deed DOS’37 goede zaken op de transfermarkt. O.a. Stef van der Velden (SC Genemuiden), Jochem Oude Booyink (DETO Twenterand) en Simon Baysoy (Excelsior’31) werden aangetrokken. Stuk voor stuk fysiek sterke spelers met veel kwaliteit. De ploeg heeft als doelstelling om bovenin mee te gaan draaien en dat moet zeker gaan lukken met deze sterke selectie.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen DOS’37 en Go-Ahead Kampen:

– 28 maart 2015:
DOS’37 – Go-Ahead Kampen, 0-2
Jurrian Zandbergen en Nick Hendriks (Go-Ahead Kampen)

– 8 november 2014:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 1-2
André Timmerman (Go-Ahead Kampen) en Thijs Houwing, Marc Meier (DOS’37)

– 20 april 2013:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 4-0
Hussein Raza 2x, Kevin Smit, Christian van de Worp (Go-Ahead Kampen)

– 17 november 2012:
DOS’37 – Go-Ahead Kampen, 0-2
Nick Bakker en Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen)

– 21 april 2012:
DOS’37 – Go-Ahead Kampen, 1-2
Kevin Smit, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen) en Dennis Boshoeve (DOS’37)

– 19 november 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 2-3
Yoshua van Marle, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen) en Marc Meijer 2x, Erik Meijerink (DOS’37)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Vroomshoopse Boys – Berkum
* Bennekom – Duno Doorwerth
* De Esch – DETO Twenterand
* WHC – Hulzense Boys
* FC Zutphen – SVZW
* KHC – Nunspeet

Wat is het toch heerlijk om weer om de punten te gaan spelen. Het is lastig in te schatten of Go-Ahead Kampen al klaar is voor deze kraker, want men heeft een wisselende voorbereiding gehad waarin het, mede door vakanties, nog nauwelijks in de sterkste opstelling heeft kunnen aantreden. Wel is de selectie blessure vrij gebleven en veel jonge jongens maken een prima ontwikkeling door. Hoofdtrainer Edwin van Nijen moet dan ook een aantal moeilijke keuzes maken, want veel spelers zijn kwalitatief aan elkaar gewaagd. De wedstrijd op Sportpark ‘’Het Midden’’ te Vriezenveen begint op het ongebruikelijke tijdstip van 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M van Munster uit Hellendoorn.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673