Voorbeschouwing DOS’37 – Go-Ahead Kampen.

DOS '37-GA (157)

Door: Robert Hamer

Afgelopen zaterdag eindigde de stadsderby tussen Go-Ahead Kampen en KHC in een remise (2-2). De rood-gelen speelden een prima 1e helft waarin een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 voorsprong. De 2e helft was echter voor KHC en de 2-2 was over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Zaterdag nieuwe ronde nieuwe kansen en we mogen afreizen naar Vriezenveen, waar de trotse koploper DOS’37 op ons wacht.

De ploeg van trainer Philip Agteres doet het dit seizoen uitstekend. Uit 19 wedstrijden werden tot op heden 45 punten behaald en hierdoor doen de geel-zwarten volop mee om het kampioenschap in de 1e klasse D. Men is al 14 wedstrijden op rij (11x winst en 3x gelijk) ongeslagen. Bekendste naam is Thijs Houwing (ex FC Twente, De Graafschap, Cambuur Leeuwarden, Spakenburg en HHC Hardenberg). De inmiddels 33 jarige spits was vorig seizoen 17 maal trefzeker en dit seizoen staat de teller op 7 treffers. Clubtopscorer is Marc Meier met 11 doelpunten. Ook heeft men met aanvoerder Dennis Boshoeve een prima centrale verdediger in huis. Al met al is het een hele degelijke en ervaren ploeg.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 3 seizoenen in competitie verband tussen DOS’37 en Go-Ahead Kampen:

– 8 november 2014:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 1-2
André Timmerman (Go-Ahead Kampen) en Thijs Houwing, Marc Meier (DOS’37)

– 20 april 2013:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 4-0
Hussein Raza 2x, Kevin Smit, Christian van de Worp (Go-Ahead Kampen)

– 17 november 2012:
DOS’37 – Go-Ahead Kampen, 0-2
Nick Bakker en Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen)

– 21 april 2012:
DOS’37 – Go-Ahead Kampen, 1-2
Kevin Smit, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen) en Dennis Boshoeve (DOS’37)

– 19 november 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS’37, 2-3
Yoshua van Marle, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen) en Marc Meijer 2x, Erik Meijerink (DOS’37)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* FC Horst – ASV Dronten
* SDV Barneveld – Berkum
*Nunspeet – DETO Twenterand
* Vroomshoopse Boys – FC Zutphen
* ASC Nieuwland – Sparta Enschede
* KHC – DOS Kampen

Door overwinningen van FC Zutphen, Sparta Enschede en FC Horst is het onderin de ranglijst ongemeen spannend. Het verschil tussen plaats 6 (KHC) en plek 11 wat nacompetitie betekend (Go-Ahead Kampen) bedraagt slechts 5 punten. Het geeft ook de sterkte aan van deze 1e klasse D. Iedereen kan van elkaar winnen. Voor Jan Korte en zijn spelers is het zaak om de komende weken ook af en toe punten te gaan behalen tegen ploegen in de huidige top 5. Er zijn nog 7 finales te spelen. Kan Go-Ahead stunten tegen de koploper!? De wedstrijd begint op het ongebruikelijke tijdstip van 14.45 uur en de arbiter is dhr M de Boer uit Leeuwarden. Tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*