Voorbeschouwing F.C. Zutphen – Go Ahead Kampen

goaheadDoor: Robert Hamer

Helaas waren de weergoden ons afgelopen zaterdag niet gunstig gezind. Er was in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoop sneeuw gevallen en hierdoor werd de start van de 2e seizoenshelft in de 1e klasse D met een week uitgesteld. Alleen in Vriezenveen werd er tussen DETO Twenterand en Dos Kampen gevoetbald (4-3). Dit was mogelijk gemaakt dankzij tientallen vrijwilligers die het veld sneeuwvrij hadden gemaakt. Door de overwinning is de ploeg van onze oud trainer Marcel van der Steege nu de nieuwe koploper. Zaterdag a.s. nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Jan Korte en zijn spelers. We mogen dan afreizen naar Zutphen, waar de plaatselijke FC op ons wacht.

De ploeg van trainer Edwin van Nijen (na de zomer onze nieuwe hoofdtrainer) doet het dit seizoen nog niet naar behoren. Men is terug te vinden op de 12e plaats met slechts 10 punten uit 13 wedstrijden. De Zutphenaren zitten dus net als ons in dezelfde belabberde situatie. Dit was op voorhand totaal niet verwacht. Het kan verkeren. Vandaag (dinsdag 27 januari) oefende FC Zutphen tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn (2-1). Saillant detail: ondanks de 12e plaats heeft men wel de topscorer van de 1e klasse D in huis. Emir Balavac wist al 15 maal het net te vinden.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen drie seizoenen in competitie verband tussen FC Zutphen en Go-Ahead Kampen:

– 20 september 2014:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 3-0
Arjan Wiegers 2x, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen)

– 23 maart 2013:
FC Zutphen – Go-Ahead Kampen, 2-1
Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen), Cem Köse, Jeroen Luijkman (FC Zutphen)

– 27 oktober 2012:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 4-3
Jurrian Zandbergen 2x, Jeroen van den Bosch, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen), 2x Cem Köse, Niek Bakkerweerd (FC Zutphen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* ASC Nieuwland – FC Horst
* ASV Dronten – DETO Twenterand
* DOS’37 – Nunspeet
* KHC – Berkum
* Sparta Enschede – DOS Kampen
* Vroomshoopse Boys – SDV Barneveld

Go ahead FC Zutphen - GA (180)Beide ploegen hebben de punten ontzettend hard nodig in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse D. Het verschil is slechts 1 punt in het voordeel van de rood-gelen. Vanuit Deventer heeft de KNVB dhr. Andre Meulenkamp uit Ommen aangesteld om deze voor beide elftallen zeer belangrijke wedstrijd in goede banen te gaan leiden. Het is van cruciaal belang om goed uit de winterstop te komen en winst is de enige remedie om uit de onderste regionen te geraken. Op welke manier de punten binnen komen maakt nu niets meer uit. Passie, strijd en inzet is nu het aller belangrijkste. Ik voorspel een zeer spannende degradatiekraker op Sportcomplex ’t Meijerink te Zutphen. Mis dit niet !!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*