Voorbeschouwing FC Zutphen – Go-Ahead Kampen

GA-FC Zutphen (41)

Door; Robert Hamer

Afgelopen zaterdag werd er een hele knappe prestatie neergezet door Jan Korte en zijn spelers. Koploper DOS’37 werd in Vriezenveen met 0-2 verslagen. Onze hoofdtrainer zei na afloop: ‘’We zijn hier ontzettend blij mee. Het is ook een dik terechte overwinning. De score hebben we wel slecht uitgedrukt. Het had minimaal 0-4/0-5 moeten zijn. Ik wil mijn ploeg de complimenten geven ten aanzien van de werklust, instelling en de wedstrijdmentaliteit. We moeten zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen, want dat zijn we aan onze stand verplicht. Dit is een mooi resultaat en daar gaan we nu verder mee.’’ Te beginnen met a.s. zaterdag. We mogen dan afreizen naar Zutphen, waar de plaatselijke FC op ons wacht.

De ploeg van trainer Edwin van Nijen (na de zomer onze nieuwe hoofdtrainer) doet het dit seizoen ondermaats. Men is terug te vinden op de 13e plaats met slechts 17 punten uit 20 wedstrijden. De Zutphenaren zitten dus in een belabberde situatie. Dit was op voorhand totaal niet verwacht. Het kan verkeren. In de afgelopen 2 weken wist FC Zutphen wel twee maal op rij te winnen. Vroomhoopse Boys (1-2) en ASC Nieuwland (3-0) werden verslagen en zo werd de laatste strohalm gepakt. Voor Van Nijen en zijn spelers is er zaterdag maar één opdracht en dat is winnen. Bij een nederlaag is rechtstreekse handhaving zo goed als uitgesloten en zal het behalen van p/d wedstrijden een hele moeilijke klus worden. De belangen zijn dus ontzettend groot. Saillant detail: ondanks de 13e plaats heeft men wel de 2e topscorer van de 1e klasse D in huis. Emir Balavac wist al 16 maal het net te vinden en door zijn goede prestaties vertrekt hij na de zomer naar hoofdklasse CSV Apeldoorn.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen drie seizoenen in competitie verband tussen FC Zutphen en Go-Ahead Kampen:

– 20 september 2014:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 3-0
Arjan Wiegers 2x, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen)

– 23 maart 2013:
FC Zutphen – Go-Ahead Kampen, 2-1
Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen), Cem Köse, Jeroen Luijkman (FC Zutphen)

– 27 oktober 2012:
Go-Ahead Kampen – FC Zutphen, 4-3
Jurrian Zandbergen 2x, Jeroen van den Bosch, Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen), 2x Cem Köse, Niek Bakkerweerd (FC Zutphen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* ASV Dronten – DETO Twenterand
* DOS’37 – Nunspeet * KHC – Berkum
* Sparta Enschede – DOS Kampen
* Vroomshoopse Boys – SDV Barneveld

Beide ploegen hebben de punten ontzettend hard nodig in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse D. Het verschil is 6 punten in het voordeel van de rood-gelen. Vanuit Deventer heeft de KNVB dhr. Erik ter Brake uit Dedemsvaart aangesteld om deze voor beide elftallen uiterst belangrijke wedstrijd in goede banen te gaan leiden. Ik voorspel een zeer spannende kraker op Sportcomplex ’t Meijerink te Zutphen. Mis dit niet, tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*