zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing Flevo Boys - Go Ahead Kampen

Voorbeschouwing Flevo Boys – Go Ahead Kampen

-

GA-Flevo Boys (199)Afgelopen zaterdag verloren de rood gelen in eigen huis met 1-5 van directe concurrent AZSV. Deze pijnlijke afstraffing kwam heel hard aan bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. Marcel van der Steege zei na afloop: ‘’ Deze wedstrijd verteld het hele verhaal van dit seizoen. Voetbal is een spel van fouten. Het gaat erom wie de minste fouten maakt en hoe fouten worden afgestraft. Wij maken fouten op een dusdanige manier dat ze gelijk worden afgestraft. Ik miste ook het heilige vuur bij de spelers. En dat is vaker voorgekomen dit seizoen. Na een teleurstelling is de drive onvoldoende aanwezig om het recht te zetten. Ik ben enorm teleurgesteld dat je met 1-5 verliest van een concurrent om lijfsbehoud. De uitslag is veel te groot. Het was een slechte dag voor ons.’’

Tegenstander a.s zaterdag is Flevo Boys uit Emmeloord. De ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn is terug te vinden op de 1e plaats met 48 punten uit 23 wedstrijden. Men is nog volop in de race voor de titel en dat is zeer knap noemen. Holsteyn heeft een aanvallend ingestelde ploeg weten te kneden. In 23 wedstrijden scoorden de rood witten al 59 maal en hiermee is Flevo Boys de meest scorende club van alle hoofdklassers. Verdedigend laat de lijstaanvoerder nog wel vaak wat steekjes vallen. Voor de supporters en neutrale toeschouwers is het een genot om deze ploeg te zien voetballen. Topscorer is Timon Rorije met 17 doelpunten. Opvallend is ook de uitstekende ontwikkeling van doelman en Kampenaar Rodney Rosink.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd het na een spectaculaire wedstrijd 4-4. Flevo Boys stond na 83 minuten nog met 2-4 voor, maar de rood gelen wisten toen nog een knap punt binnen te slepen.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Flevo Boys en Go-Ahead Kampen:

– 30 november 2013:
Go-Ahead Kampen – Flevo Boys, 4-4
Madih Doufikar, Yoshua van Marle, Nick Bakker, Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en 2x Arjen Spaan, Arjen Postma, Randy Jelies (Flevo Boys)

– 13 maart 2010:
Go-Ahead Kampen – Flevo Boys, 1-4
Jeffrey Klein (Go-Ahead Kampen) en 2x Marco van der Heide, Frank van der Plaats, Arjen Spaan (Flevo Boys)

– 17 oktober 2009 (na 80 minuten gestaakt), uitgespeeld op 10 november 2009:
Flevo Boys – Go-Ahead Kampen, 3-0
3x Marco van der Heide (Flevo Boys)

– 14 maart 2009:
Flevo Boys – Go-Ahead Kampen, 3-2
Danny Pruim, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en 3x Arjen Postma (Flevo Boys)

– 25 oktober 2008:
Go-Ahead Kampen – Flevo Boys, 5-1
3x Jurrian Zandbergen, Roy Super, Arjan van Keulen (Go-Ahead Kampen) en Erik Stolte (Flevo Boys)

Overige wedstrijden in de hoofdklasse C:

* AZSV – Drachtster Boys
* CSV Apeldoorn – Staphorst
* Harkemase Boys – ACV
* SC Genemuiden – VVOG
* SVZW – Berkum
* WHC – DETO Twenterand

Flevo Boys is momenteel de trotse koploper van de hoofdklasse C. De enige 2 concurrenten voor de titel zijn nog ACV (+3) en SC Genemuiden (+4) en dus zal Go-Ahead geen cadeautjes krijgen en vol aan de bak moeten om een goed resultaat mee te nemen uit Emmeloord. Na de pijnlijke nederlaag tegen AZSV is degradatie ineens dicht bij gekomen. We hebben een kwalitatief goede spelersgroep die elke tegenstander kan verslaan, ook Flevo Boys, maar dan zullen alle spelers 100% inzet moeten tonen. Laat de grote en trouwe supportersschare niet in de steek !! De wedstrijd begint om 14.30 uur en de arbiter van dienst is dhr Mike van der Roest uit Alkmaar. Nog 3 finales te gaan om in ieder geval nacompetitie te realiseren !!

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen