Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – ASV Dronten

Nunspeet-GA_43a (2)

Door; Robert Hamer

Afgelopen zaterdag werd er door de rood-gelen op ongelofelijke wijze met 4-3 verloren van Nunspeet. Lange tijd leek er met een 2-3 voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar in de 88e minuut en 92e minuut werd het toch nog 3-3 en 4-3 en zodoende werd er huiswaarts gekeerd met een enorme kater. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. De meningen over het spel van afgelopen zaterdag waren zeer verdeeld onder de supporters. Ik heb persoonlijk bij vlagen genoten. Als bepaalde details worden verbeterd en de poppetjes op de juiste plaats worden gezet heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Tegenstander ASV Dronten is terug te vinden op de 7e plaats met 22 punten uit 17 wedstrijden. Vooral in het begin van de competitie steeg men boven zichzelf uit met een aantal hele knappe overwinningen. In de heenwedstrijd verloren we dan ook zeer onverwacht, maar zeker niet onverdiend met 5-1. Aan het roer in Dronten staat Raymond Schuurman. De oefenmeester uit Zwolle was zes seizoenen bij ons als hoofdtrainer actief op Middenwetering. De Drontenaren speelden afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk bij ASC Nieuwland in Amersfoort en men is volop in de race voor rechtstreekse handhaving in de 1e klasse D.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitie verband tussen ASV Dronten en Go-Ahead Kampen:

– 13 september 2014: ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 5-1
Jeroen van der Meer 2x, Jodi de Boer, Ernesto Seymonson, Rik Breemhaar (ASV Dronten) en Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen)

– 26 maart 2011: Go-Ahead Kampen – ASV Dronten, 1-0.
Eigen doelpunt Sander Claassen (Go-Ahead Kampen)

– 2 oktober 2010: ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 1-3.
Jeffrey Klein 2x, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Jeremy de Graaf (ASV Dronten)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – FC Zutphen
* FC Horst – DOS’37
* KHC – Vroomshoopse Boys
* Nunspeet – ASC Nieuwland
* SDV Barneveld – Sparta Enschede

De komende twee wedstrijden (ASV Dronten thuis en KHC thuis) zijn nu van cruciaal belang om p/d wedstrijden tegen degradatie te ontlopen. De Drontenaren hebben zes punten voorsprong op ons en daarom is winst noodzakelijk zodat het gat verkleind gaat worden naar drie punten. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de arbiter van dienst is dhr William Smit uit Nunspeet. Tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*