Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – Berkum

 

ga-berkum-135

 

 

 

 

Door: Robert Hamer

Afgelopen zaterdag verloor GAK zeer onterecht met 2-1 bij Nunspeet. De rood-gelen speelden een prima wedstrijd en er werden maar liefst 18 kansen/goede mogelijkheden gecreëerd. Twee keer stond de lat in de weg en twee keer werd er een bal van de lijn gehaald. Uiteindelijk kunnen de spelers alleen zichzelf verwijten dat men niet goed genoeg omsprong met de kansen. Ondanks de nederlaag is het positief dat het spel met de week beter aan het worden is en dat biedt hoop voor de rest van het seizoen. Hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’Wij hadden vandaag het betere van het spel en hebben een hele hoop kansen gecreëerd. Uiteindelijk moet je ze dan nog wel maken. In de 1e helft hadden we wat moeite met het druk zetten en we lieten de verkeerde mensen in balbezit. Daardoor kreeg Nunspeet teveel spelaandeel. In de rust hebben we dat omgezet en in de 2e helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat waren wij. We kwamen constant snel in balbezit, het baltempo lag hoger en we creëren een hele hoop kansen. Het is mooi dat je veel creëert, maar dan moet je jezelf ook belonen. Dat hebben we nagelaten, maar ik ben wel tevreden hoe we vandaag hebben gevoetbald. Ons spel wordt met de week beter.’’

A.s. zaterdag komt gedeeld koploper Berkum naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Arno Hoekstra is het seizoen uitstekend begonnen en men wist al haar drie duels in winst om te zetten. Afgelopen zaterdag werd Duno Doorwerth met 3-1 verslagen. De Zwollenaren lieten op de 1e 20 minuten in de 2e helft na, goed voetbal zien en de overwinning was terecht. Afgelopen seizoen werd Berkum in een zinderende slotfase van de competitie gedeeld 1e. De beslissingswedstrijd tegen SDV Barneveld ging echter met 1-0 verloren en ook in de nacompetitie wou het niet lukken. Hierdoor speelt Berkum tegen haar zin in, alweer voor het 3e jaar in de 1e klasse D. De ambities liggen duidelijk hoger en daar komt de vereniging ook voor uit. Met deze uitgebalanceerde selectie moet men dit seizoen zeker mee kunnen gaan doen om het kampioenschap.

 

Voor de rood-gelen is Berkum altijd een lastig te bespelen tegenstander. Afgelopen seizoen werd er op ons eigen Sportpark Middenwetering in de 94e minuut nog een gelijkspel uit het vuur gesleept (2-2), maar van de laatste 6 ontmoetingen wist GAK maar één keer te winnen. Dat was op 1 februari 2014. Madih Doufikar en Jurrian Zandbergen waren toen de doelpuntenmakers in de 2-1 gewonnen pot in de hoofdklasse C en de 2 gevaarlijke aanvallers zijn er komende zaterdag ook weer bij. Je kunt rustig spreken van een echte kraker. Beide ploegen hebben de ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren in de hoofdklasse en gezien de selecties en accommodaties horen beide ploegen daar ook gewoon thuis. Om 15.00 uur zal er in Kampen worden afgetrapt en de wedstrijd staat onder leiding van arbiter Timmer uit Nijmegen. Ik verwacht een spectaculaire ontmoeting tussen twee titelkandidaten. Dit mag u als voetballiefhebber absoluut niet missen, tot zaterdag !!

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673