Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Berkum

GA-Berkum (88)

Afgelopen zaterdag was het een prima dag voor de rood-gelen. Op bezoek bij stadsgenoot en rivaal DOS Kampen speelde Go-Ahead zich, na een 1-2 overwinning, definitief veilig. Derby’s winnen is altijd fijn, maar deze had toch wel een speciaal tintje.

Door de nederlaag degradeerden de ‘poelänten’ namelijk naar de 2e klasse. Jan Korte zei na afloop: ‘’We hebben niet goed gespeeld en er te lichtzinnig over gedacht. De spelers van DOS Kampen deden hun uiterste best, maar zij konden gewoon niet beter. Je moet het balletje laten rollen, want dan doe je ze pas echt pijn. Dat hebben we in de 2e helft iets meer gedaan. Uiteindelijk hebben we de klus geklaard. Het was een moeizaam seizoen, maar na de winterstop hebben we ons uitstekend herpakt. We geven nu veel minder weg en maken minder persoonlijke fouten. Ik zie de toekomst van Go-Ahead Kampen goed in en vind het mooi dat deze groep bij elkaar blijft. Als de club nog een goede linksbuiten en een centrale verdediger met leidinggevende kwaliteiten binnenhaalt, kan Go-Ahead voor het kampioenschap gaan. Nu we veilig zijn gaan we proberen om de competitie met zes punten af te sluiten. Met name tegen Berkum hebben we nog wat recht te zetten.’’

De ploeg van trainer Willem Brouwer is na een flitsende start afgezakt naar de 3e plaats. De 1e periode werd door Berkum met ruime overmacht (22 punten uit 8 wedstrijden) binnengehaald, maar na de winterstop hapert de machine regelmatig. Vooral buitenshuis worden er nauwelijks meer punten gehaald. De laatste 4 uitwedstrijden gingen verloren. De vernederende 4-0 nederlaag bij KHC deed veel pijn. Afgelopen zaterdag verloor men verdiend met 2-1 bij ASV Dronten. Berkum heeft wel de topscorer van de 1e klasse D in huis. Chris van der Meulen wist al 20x het net te vinden.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Berkum en Go-Ahead Kampen:

– 6 december 2014:
Berkum – Go-Ahead Kampen, 4-0
Jaouad Aklou 3x/Chris van der Meulen (Berkum)

– 1 februari 2014:
Go-Ahead Kampen – Berkum, 2-1
Madih Doufikar, Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Yassine Assa (Berkum)

– 21 oktober 2013:
Berkum – Go-Ahead Kampen, 2-1
Karim Chengachi, Dirk Muis (Berkum) en Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

– 1/6 mei 2010:
Berkum – Go-Ahead Kampen, 4-1
Marc van der Meulen 2x, Pascal Diender, Chris van der Meulen (Berkum) en eigen doelpunt Edmund Mijnheer (Go-Ahead Kampen)

– 23 maart 2010:
Go-Ahead Kampen – Berkum, 3-2
Piet de Jong, Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Pascal Diender, Chris van der Meulen (Berkum)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* ASC Nieuwland – DOS’37
* DOS Kampen – FC Horst
* FC Zutphen – KHC
* Sparta Enschede – Nunspeet
* DETO Twenterand – SDV Barneveld
* ASV Dronten – Vroomshoopse Boys

Doordat Berkum afgelopen zaterdag met 2-1 verloor bij ASV Dronten, ging de laatste kans op het kampioenschap verkeken. Gaan de Zwollenaren zich sparen voor de nacompetitie!? Go-Ahead kan nu het veilig is lekker vrij uit gaan spelen. De rood-gelen hebben nog wat recht te zetten tegen de zwart-witten, want er werd dit seizoen al twee maal dik verloren (4-0 in de competitie en 6-0 in de beker). Afgelopen zondag werd er goed nieuws bekend gemaakt. Ook alle sterkhouders hebben bijgetekend bij de rood-gelen. De wedstrijd begin om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn. Tot zaterdag!

Robert Hamer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*