Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – DETO Twenterand

Door Robert Hamer

In de 1e uitwedstrijd van dit seizoen gingen de mannen van hoofdtrainer Edwin van Nijen afgelopen zaterdag met 3-1 onderuit tegen SDV Barneveld. Go-Ahead had niet haar beste dag en de Barnevelders speelden absoluut niet groots, maar stabiel genoeg op de punten in eigen huis te houden. Zaterdag mogen we ons thuis gaan revancheren tegen DETO Twenterand.

GA-DETO (49)De ploeg van onze oud trainer Marcel van der Steege is terug te vinden op de 12e plaats met 1 punt uit 2 wedstrijden. In de 1e wedstrijd ging men thuis hard onderuit tegen Nunspeet (0-3) en afgelopen zaterdag eindigde de uitwedstrijd bij Be Quick’28 in een 1-1 gelijkspel. Een zwaar gehavend DETO Twenterand gaf de voorsprong in de 94e minuut nog uit handen. Al met al een terechte puntendeling, maar als je ver in blessuretijd de overwinning nog uit handen geeft is dat natuurlijk erg zuur. De Vriezenveners speelden in het seizoen 2012-2013 nog topklasse. Zowel in de top als hoofdklasse was degradatie onvermijdelijk. Vorig seizoen eindigde men knap op een 2e plaats, maar in de nacompetitie ontbrak het aan de vorm. Spits Stef van der Velden (23 goals in 2 seizoenen) verkaste naar hoofdklasser SC Genemuiden en dit is toch wel een enorme aderlating voor de rood-witten uit Vriezenveen. Nieuwelingen bij DETO zijn Mike Kerr en Tom Prümers (SVZW), Patrick Loohuis (Excelsior’31), Sander Post (Borne) en Joey Steenbergen (Go-Ahead Eagles).

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DETO Twenterand:

– 18 april 2015:
DETO Twenterand – Go-Ahead Kampen, 1-1
Nick Bakker (Go-Ahead Kampen ) en Lesley Nahrwold (DETO Twenterand)

– 13 december 2014:
Go-Ahead Kampen – DETO Twenterand, 0-3
Lesley Nahrwold, Klaas Nieuwenhuis, Stef van der Velden (DETO Twenterand)

– 15 maart 2014:
DETO Twenterand – Go-Ahead Kampen, 1-1
John Fraterman (DETO Twenterand) en Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

– 26 oktober 2013:
Go-Ahead Kampen – DETO Twenterand 1-0
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – DTS’35
* Enter Vooruit – KHC
* Sparta Enschede – Nunspeet
* Vroomshoopse Boys – SDV Barneveld
* WHC – FC Zutphen
* WVF – Be Quick’28

Een speciaal weerzien met onze oud trainer Marcel van der Steege a.s. zaterdag. Ik voorspel een gesloten wedstrijd met een DETO Twenterand dat gaat inzakken en Go-Ahead die het spel zal moeten gaan maken. Bij de Vriezenveners zijn er veel zorgen omtrent vele blessures. Het is daarom lastig in te schatten hoe en met welke spelers DETO aan de start zal gaan verschijnen. Thuis zullen wij dit seizoen veelal de punten moeten gaan pakken. De wedstrijd op Sportpark Middenwetering te Kampen begint om 15.00 uur en de arbiter is dhr Pieter van der Pol uit Zwolle. Tot zaterdag !!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*