Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – DTS’35

Door Robert Hamer

go-aheadA.s. zaterdag speelt Go Ahead Kampen weer om de punten, want dan gaat de competitie weer van start.

Na een moeizaam verlopen seizoen 2014-2015 hopen de rood-gelen dit jaar beter voor de dag te komen in de sterke 1e klasse D. DETO Twenterand, DTS’35, Nunspeet, SDV Barneveld, WHC, WVF en Berkum zijn allemaal in de afgelopen jaren wel eens actief geweest in de hoofdklasse en een aantal van deze clubs heeft ook de ambitie om zo spoedig mogelijk weer terug te keren. De concurrentie is aanzienlijk en het zal dan ook een lastige opgave worden om dat te gaan realiseren. De verwachting is dat iedereen van elkaar kan winnen in deze klasse met Berkum als grootste titelkandidaat. Daarachter zullen de verschillen klein zijn en zal het op details beslist gaan worden !!

Tegenstander DTS’35 uit Ede eindigde het vorige seizoen op een 8e plaats in de 1e klasse A. De ploeg van de ervaren hoofdtrainer Peter Wesselink verloor haar beide bekerwedstrijden. Thuis tegen De Merino’s werd er met 1-2 verloren en ook de uitwedstrijd bij DOVO eindigde in een 2-1 nederlaag. In de slotfase ging men nog onderuit, maar in het 1e half uur van de wedstrijd was DTS’35 de bovenliggende partij en dus een nederlaag met perspectief. 5 van de 6 oefenpotjes werden in de voorbereiding gewonnen. De blauw-witten hebben een vrij sterke, maar ook jonge selectie. Slechts 2 spelers zijn ouder dan 26 jaar. Bekendste namen zijn Shutlan Axwijk (ex FC Groningen, Cambuur Leeuwarden, BV Veendam), Yoram Pesulima (ex GVVV, Spakenburg) en Rence van der Wal (ex Go-Ahead Eagles, FC Oss, Cambuur Leeuwarden). Wesselink gaf in een interview aan dat zijn team er goed op staat. Op Rychto Lawalata na is iedereen fit.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DTS’35:

– 28 januari 2012:
Go-Ahead Kampen – DTS’35, 4-0
Sander Morren, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen)

– 10 september 2011:
DTS’35 – Go-Ahead Kampen, 1-1
Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Remco Speelziek (DTS’35)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – SDV Barneveld
* DETO Twenterand – Nunspeet
* Sparta Enschede – Be Quick’28
* Vroomshoopse Boys – Enter Vooruit
* WHC – KHC
* WVF – FC Zutphen

Duidelijk is dat DTS’35 in een 1-4-4-2 systeem zal gaan acteren. Vanaf dit seizoen zullen er bij elke wedstrijd in de 1e klasse D neutrale grensrechters aanwezig zijn en dat vind ik persoonlijk een heel groot pluspunt. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de arbiter van dienst is een dhr Wilco Jansen uit Zwolle. Saillant detail: Jansen was ook vorig jaar de leidsman bij onze 1e competitiewedstrijd. Ik verwacht een spannende pot met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan spelen. Mis dit niet, tot zaterdag !!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*