Voorbeschouwing Go-ahead Kampen – de Esch

Afgelopen zaterdag verloren de rood-gelen in Wezep met 2-1 van WHC. Daarmee deed GAK zich zelf tekort, want er had minimaal een puntje ingezeten. O.a een toegekende strafschop werd niet benut en zodoende weer geen bevredigend resultaat.

go-ahead-kampenUit de laatste 5 competitiewedstrijden werden er slechts 2 schamele puntjes bij een gesprokkeld en dat is voor een club die de ambitie heeft om weer in de hoofdklasse terug te keren ronduit zorgwekkend te noemen. Hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We krijgen weer 2 goals tegen uit spelhervattingen en daar ben ik ziek van. Aan de andere kant heb ik wel genoten van een ploeg die met elkaar de strijdt aan ging. We hebben genoeg kansen gecreëerd en we hadden recht op meer. Al met al een zure nederlaag.’’

Komend weekend komt hekkensluiter De Esch uit Oldenzaal op bezoek in Kampen. De ploeg van trainer Erik Hazewinkel beleefd tot op heden een zeer moeizaam seizoen in de sterke 1e klasse D, want men is terug te vinden op de 14e plaats met 3 punten uit 11 wedstrijden. De Esch werd 2 jaar op rij kampioen in 3D en 2H en dat was een prestatie van formaat. Voor het eerst in de clubhistorie komt men uit in de 1e klasse en dat lijkt toch iets te hoog gegrepen. Afgelopen zaterdag werd er met 0-4 verloren van SVZW en dat was alweer de 9e nederlaag op rij. Clubtopscorer is Koen Vehof met 3 doelpunten. De spits was in de vorige jaargangen ook belangrijk voor zijn club met 16 en 12 goals.

Go-Ahead Kampen en De Esch kwamen elkaar nog nooit in competitie verband tegen en zodoende is er geen historie aanwezig tussen beide ploegen.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Berkum – Bennekom
* DETO Twenterand – KHC
* Duno Doorwerth – DOS’37
* Hulzense Boys – Vroomshoopse Boys
* Nunspeet – FC Zutphen
* SVZW – WHC

Na 5 wedstrijden zonder overwinning is er a.s. zaterdag tegen hekkensluiter De Esch maar één opdracht voor Edwin van Nijen, zijn staf en spelers: WINST !! Hoe maakt niet uit, maar als GAK nog wat moois van dit seizoen wil maken, moeten er nu toch echt snel overwinningen geboekt gaan worden. De wedstrijd op sportpark Middenwetering begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter J. de Jong uit Groningen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673