Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – KHC

Afgelopen zaterdag heeft Go-Ahead Kampen in en tegen Nunspeet een knappe 0-3 zege geboekt. Op de overwinning viel niks maar dan ook helemaal niets af te dingen. De rood-gelen waren nog mild voor de Nunspeters door vele kansen onbenut te laten. Onze hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We hebben van meet af aan het heft in handen genomen en goed voetbal gespeeld. Het veld werd prima breed gehouden en er werden heel veel kansen gecreëerd. Ik heb veel positieve dingen gezien. Achterin hebben we weinig tot niets weggegeven en bijna alle 2e ballen waren voor ons. Ik heb genoten van mijn ploeg en ze hebben me positief verrast.’’Go Ahead Kampen - KHC

Door de 3e overwinning in 4 wedstrijden staat Go-Ahead Kampen nu gedeeld koploper samen met stadsgenoot KHC. En laat dat nou a.s. zaterdag de tegenstander zijn op  Sportpark Middenwetering. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar doet het ook dit seizoen tot nu toe uitstekend. Er werden 9 punten uit 4 wedstrijden behaald en daardoor staat men nu op een gedeelde 1e plaats. Afgelopen zaterdag werd Berkum met maar liefst 4-1 verslagen. In de zomer kwamen er een aantal nieuwe aanwinsten naar Sportpark de Venen. O.a. Demi Loet-Loetoer (DOS Kampen), Jeffrey van der Vlist (Zwolsche Boys) en Ibrahim Tuncer (WHC) kwamen de gelederen versterken. De spelers van KHC beschikken over een uitstekende wedstrijdmentaliteit en men heeft een zeer hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat. Daar ligt ook de kracht van deze ploeg !!

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en KHC:

– 21 maart 2015:
Go-Ahead Kampen – KHC, 2-2
Jurrian Zandbergen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en 2x Erik Post (KHC)

– 1 november 2014:
KHC – Go-Ahead Kampen, 2-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Maurice Hofstra, Ronald Arends (KHC)

– 4 mei 2013:
KHC – Go-Ahead Kampen, 1-1
Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen) en Brenn de Lange (KHC)

– 1 december 2012:
Go-Ahead Kampen – KHC, 1-0
Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Vroomshoopse Boys – Be Quick’28
* Enter Vooruit – SDV Barneveld
* WHC – DETO Twenterand
* Berkum – FC Zutphen
* DTS’35 – Nunspeet
* WVF – Sparta Enschede

Een stadsderby is altijd heel lastig te voorspellen. Beide ploegen zijn prima in vorm. Een heerlijk affiche, de nr 2 tegen nr 1 van de 1e klasse D. Zoals gewoonlijk wordt er om 18.00 uur afgetrapt op het  Sportpark Middenwetering zodat er weer vele voetballiefhebbers uit Kampen en omstreken aanwezig kunnen zijn. Vanuit Deventer is arbiter Paarhuis uit Ommen aangesteld om deze kraker in goede banen te gaan leiden. In de rust zal er een optreden zijn van jong KTK en na afloop van de wedstrijd is er tot circa 22.30 uur in de kantine een feestavond met De Molen Broeders. Naar verwachting wordt dit een  zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan spelen. Een wedstrijd waar de voetballiefhebbers naar uitkijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*