Voorbeschouwing Go-Ahead kampen – KHC

KHC-GA (62) (2)

Door; Robert hamer

Afgelopen zaterdag heeft Go-Ahead Kampen tegen directe concurrent ASV Dronten een zeer belangrijke en broodnodige 2-0 overwinning geboekt. Op de zege viel niks maar dan ook helemaal niks af te dingen. De rood-gelen waren nog mild voor de Drontenaren door vele kansen onbenut te laten. De aansluiting met de middenmoot is nu weer gevonden. Het is echter van cruciaal belang dat we de komende weken de lijn gaan doortrekken. De volgende finale is een hele speciale.

A.s. zaterdag staat er namelijk weer een stadsderby op het programma. We mogen dan op ons eigen Sportpark Middenwetering aantreden tegen KHC. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar presteert dit seizoen boven verwachting in de sterke 1e klasse D. De promovendus is terug te vinden op de 7e plaats met 24 punten uit 18 wedstrijden. In de 1e 7 wedstrijden behaalden de blauw-witten slechts 4 punten, maar de laatste tijd verkeerd KHC in een uitstekende vorm. Wel opvallend is het feit dat men bijna alle punten thuis heeft behaald. Van de 24 werden er 21 thuis behaald. Uit is men nog niet verder gekomen dan 3 gelijke spelen. Een uitoverwinning ontbreekt dus nog. Wat is de kracht van KHC !? Men moet het vooral hebben van een sterke teamgeest en een no-nonsense mentaliteit. Als men zich dit seizoen zonder nacompetitie weet te handhaven heeft KHC een wereldprestatie pur sang geleverd.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en KHC:

– 1 november 2014:
KHC – Go-Ahead Kampen, 2-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Maurice Hofstra, Ronald Arends (KHC)

– 4 mei 2013:
KHC – Go-Ahead Kampen, 1-1
Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen) en Brenn de Lange (KHC)

– 1 december 2012:
Go-Ahead Kampen – KHC, 1-0
Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* ASV Dronten – Sparta Enschede
* Berkum – Nunspeet
* DETO Twenterand – Vroomshoopse Boys
* DOS Kampen – DOS’37
* FC Zutphen – ASC Nieuwland
* SDV Barneveld – FC Horst

Vanuit Deventer is door de KNVB arbiter Stijn Heusschen uit Kranenburg (Duitsland) aangesteld om dit beladen duel in goede banen te gaan leiden. De wedstrijd begint om 18.00 uur zodat er wederom vele duizenden mensen aanwezig kunnen zijn. Het is van cruciaal belang dat we deze wedstrijd gaan winnen. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave gaan worden tegen het in vorm verkerende KHC. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten in het voordeel van de blauw-witten en men wil die marge minimaal zo houden. Aan Jan Korte en zijn spelers de taak om het gat te verkleinen tot twee punten. Al met al een prachtig affiche. Na afloop zal er tussen 20.00 en 23.00 uur een feestavond zijn. De supportersvereniging heeft live muziek geregeld en iedereen is van harte welkom. Ik verwacht een levendige en spectaculaire Kamper stadsderby. Dit mag u als supporter en neutrale voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*