woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVOORBESCHOUWING GO-AHEAD KAMPEN – SC GENEMUIDEN !!

VOORBESCHOUWING GO-AHEAD KAMPEN – SC GENEMUIDEN !!

-

A.s zaterdag gaat de 2e seizoenshelft van de competitie in de hoofdklasse C weer van start. Er staat dan gelijk een schitterende streeksderby op het programma want Sportclub Genemuiden komt op bezoek in Kampen !!

Kowet kende afgelopen zaterdag een uitstekende generale. De ploeg van trainer Marcel van der Steege (die de club aan het eind van dit seizoen na 2,5 jaar gaat verlaten) won met maar liefst 0-5 bij Nunspeet. De rood gelen waren niet 1 maar meerdere maatjes te groot voor de 1e klasser. Pas in de 83e min kon Nunspeet haar 1e en enige doelpoging noteren. Aankomende zaterdag zal er echter een ploeg van een heel ander kaliber tegenover Kowet staan. Marcel van der Steege zei na afloop: ‘’ Het doel van vanmiddag tegen Nunspeet was dat we als team gingen groeien naar een vorm waarin je competitie rijp bent en ik ben niet ontevreden over hoe we er momenteel voor staan. Wij zijn expres op 2 januari begonnen met trainen en we kunnen met een fitte groep naar zaterdag toewerken. Genemuiden is een club van formaat dus de grote overwinning van vanmiddag in Nunspeet zegt alleen dat wij er goed voor staan. Je moet het alleen wel in perspectief zien. ‘’

SC Genemuiden dat onder leiding staat van trainer Hans Schrijver, oefende afgelopen zaterdag tegen topklasser Be Quick 1887 en won knap met 4-2. De doelpunten werden gemaakt door Martijn Jansen, Jacco Riemens, Berry Halfwerk en Sijmon Eenkhoorn. Clubtopscorer bij Genemuiden is Willem Lanjouw. De spits heeft tot nu toe 10 keer het net weten te vinden. Afgelopen week werd bekend dat de Groninger Sportclub aan het einde van het seizoen gaat verlaten. HHC heeft hem weten te strikken voor een verblijf in Hardenberg. Sportclub is na 13 wedstrijden in de hoofdklasse C terug te vinden op een 4e plaats met 25 punten.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 jaar in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en SC Genemuiden:

– 7 september 2013:
SC Genemuiden 4-0 Go-Ahead Kampen
Willem Lanjouw, Jeffrey de Visscher, Erik Rotman en Patrick Lip (Genemuiden)

– 23 januari 2010:
SC Genemuiden 3-1 Go-Ahead Kampen
Piet de Jong (Kowet) en Florencio Cornelia, Robert Boes, Martijn Jansen (Genemuiden)

– 5 september 2009:
Go-Ahead Kampen 1-1 SC Genemuiden
Piet de Jong (Kowet) en Florencio Cornelia (Genemuiden)

– 13 april 2009:
Go-Ahead Kampen 0-3 SC Genemuiden
Florencio Cornelia, Martijn Jansen en Erik Rotman (Genemuiden)

– 6 september 2008:
SC Genemuiden 0-1 Go-Ahead Kampen
Jurrian Zandbergen (Kowet)

Overige wedstrijden a.s zaterdag in de hoofdklasse C:

* ACV – VVOG
* DETO Twenterand – Harkemase Boys
* Drachtster Boys – SVZW
* Staphorst – Flevo Boys
* WHC – AZSV
* CSV Apeldoorn – Berkum

SC Genemuiden heeft 5 punten achterstand op koploper ACV en dus mogen de groen witten geen punten meer verspelen in de strijdt om het kampioenschap. Een gemakkelijke opgave zal het zaterdag zeker niet worden want Kowet wist thuis al 11 punten te behalen en in de laatste 3 competitie wedstrijden werd er niet meer verloren. Allen tegen tegenstanders van formaat (Harkemase Boys uit 3-3, Flevo Boys thuis 4-4 en SVZW thuis 1-1). Ik verwacht dan ook een enerverende streeksderby. Reden genoeg om zaterdag naar sportpark Middenwetering te komen. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de arbiter van dienst is dhr B.L.J.M.M Elissen uit Udenhout.

Genemuiden-GA (5)

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen