Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Vroomshoopse boys

go-ahead
Afgelopen zaterdag werd er door Go-Ahead teleurstellend gelijk gespeeld bij hekkensluiter Enter Vooruit (1-1). De rood-gelen moesten, na een onnodige rode kaart van Nick van der Kooi, een uur lang met tien man spelen.

Ondanks het missen van een penalty mocht Go-Ahead niet mopperen met de 1-1 eindstand, want de thuisploeg liet een aantal goede mogelijkheden onbenut. Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’We speelden in het eerste half uur in een te laag tempo. Daarna zag je de irritatie toenemen en dat is zonde. Die rode kaart kwam daar ook uit voort en dat was niet handig. Enter Vooruit is geen ploeg waar je punten tegen moet laten liggen.’’
A.s. zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Erik van Zutphen doet het dit seizoen prima. Men is terug te vinden op de 5e plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden. Vorig jaar zomer promoveerden ‘de boys’ vanuit de 2e klasse en mochten de mannen uit Vroomshoop voor het eerst sinds het seizoen 1989-1990 deelnemen aan de 1e klasse. Dat deed de ploeg naar behoren en uiteindelijk eindigde men op een keurige 10e plaats. Dit seizoen is de lat wat hoger gelegd en men wil op termijn doorgroeien naar een stabiele 1e klasser. Het elftal beheerst verschillende facetten van het voetbal prima. Kenmerken van de ploeg uit Vroomshoop zijn vooral het vechten voor elke meter en een uitstekende wedstrijdmentaliteit.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Vroomshoopse Boys:
– 21 februari 2015:
Vroomshoopse Boys – Go-Ahead Kampen, 0-1.
Madih Doufikar
– 4 oktober 2014:
Go-Ahead Kampen – Vroomshoopse Boys, 7-2.
Madih Doufikar 2x, Jurrian Zandbergen 2x, Arjan Wiegers, Samir Merraki, Rob Knul (Go-Ahead Kampen) en Jos Hutten, Thomas Smedema (Vroomshoopse Boys)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:
* Be Quick’28 – DTS’35
* DETO Twenterand – SDV Barneveld
* Nunspeet – FC Zutphen
* Sparta Enschede – KHC
* WHC – Enter Vooruit
* WVF – Berkum

Na zeven keer winst op rij werden de laatste twee wedstrijden tegen Enter Vooruit (1-1) en Berkum (2-2) gelijk gespeeld. Hierdoor is de voorsprong op nummer twee SDV Barneveld geslonken naar drie punten. Daarom zal Go-Ahead zaterdag ook vol voor de winst moeten spelen, en is er grote kans op een spectaculair duel.
De kans is aanwezig dat Go-Ahead spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen na twee maanden blessureleed weer zijn rentree maakt. Het duel op Sportpark Middenwetering te Kampen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Gert-Jan Beltman uit Rijssen.