Voorbeschouwing Go ahead Kampen – Vroomshoopse Boys

goahead

Door Robert Hamer

Afgelopen zaterdag behaalde Go-Ahead de tweede overwinning op rij in de 1e klasse D. In Amersfoort werd ASC Nieuwland overtuigend met 0-4 verslagen. De rood-gelen waren nog mild voor de Amersfoorters, want vele kansen werden onbenut gelaten en zo bleef het uiteindelijk bij ‘slechts’ 0-4. Jan Korte zei na afloop: ‘’Ik heb afgelopen week de nadruk gelegd op het snel omschakelen en hoe je het moet doen als je de bal niet hebt. Ik eis een snelle omschakeling en geen rauw momenten, want daardoor staan we verdedigend goed en geven we veel minder kansen weg. We hadden minimaal zes keer moeten scoren. We hebben tegen ASC Nieuwland maar één kans weggegeven en dat is een belangrijk punt wat beter is geworden. De spelers moesten even aan de nieuwe trainer wennen en de trainer moest de kwaliteiten en de beperkingen leren kennen van de spelers en je probeert dingen uit. Ik zie dat er veel vooruitgang is bij mijn ploeg. De spelers moesten er zelf ook achter komen wat ze nog fout deden en wat ze makkelijk konden verbeteren. Als je de bal niet hebt moet je gelijk in de positie gaan staan, terug sluiten en compact spelen. Daar heb je instelling voor nodig en die zie ik nu.’’

A.s. zaterdag is Vroomshoopse Boys uit Vroomshoop de tegenstander in speelronde 5. De ploeg van de nieuwe trainer Bas Bijen (die afgelopen zomer overkwam van HHC Hardenberg) doet het als promovendus tot op heden uitstekend. Afgelopen seizoen promoveerde ‘de boys’ vanuit de 2e klasse en voor het eerst sinds het seizoen 1989-1990 is de club actief in de 1e klasse. Men staat momenteel op een knappe vijfde plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd verloren de blauw-gelen met 2-1 bij Nunspeet, maar de laatste 3 wedstrijden werd er niet meer verloren. Afgelopen zaterdag pakte men in de slotfase nog een verdiend punt tegen FC Horst (1-1). Ook heeft Vroomshoopse Boys met Thomas Smedema de topscorer van de 1e klasse D in huis. Hij wist al 5 keer het net te vinden. Men heeft ook verreweg de jongste selectie van de gehele competitie. De gemiddelde leeftijd van de spelers is slechts 22,2 jaar.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 10 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Vroomshoopse Boys:

– Beide clubs hebben elkaar de laatste 10 seizoenen niet getroffen in competitie verband.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* DOS Kampen – FC Zutphen
* FC Horst – KHC
* DETO Twenterand – ASC Nieuwland
* ASV Dronten – DOS’37
* Berkum – Sparta Enschede
* SDV Barneveld – Nunspeet

– Samir Merraki: ‘’ Ik ken Vroomshoopse Boys als club nog niet, maar als ik naar de stand kijk dan zie ik dat ze het aardig doen. Mijn verwachting is dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Wij spelen echter thuis en zijn goed op dreef de laatste 2 wedstrijden. We moeten van onze eigen kracht uit gaan en naast het resultaat willen we ook het publiek vermaken met mooi en goed voetbal. Alleen een overwinning telt voor ons om de koplopers bij te blijven of in te lopen op ze.’’

Saillant detail. Alle 21 selectie spelers hebben nog nooit voor een andere club gespeeld dan Vroomshoopse Boys en dat is zeer uniek. Mede hierdoor is het een vriendenploeg en een hecht collectief. Men kent elkaar door en door en de jongens gaan vol voor elkaar door het vuur. Het zal dan ook een hele opgave worden om de 3 punten in huis te houden en we moeten vol aan de bak. Na de overwinningen tegen Fc Zutphen (3-0) en ASC Nieuwland (0-4) zal het vertrouwen groot zijn bij Jan Korte en zijn spelers. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de leidsman is dhr Maurice Paarhuis uit Ommen. Hij is pas 25 jaar en staat bekend als een groot talent binnen de scheidsrechterswereld. Ik verwacht een spectaculaire wedstrijd. Mis dit niet. Tot zaterdag !!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*