zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVOORBESCHOUWING HARKEMASE BOYS – GO-AHEAD KAMPEN !!

VOORBESCHOUWING HARKEMASE BOYS – GO-AHEAD KAMPEN !!

-

Afgelopen zaterdag werd er door Kowet in de streekderby tegen Flevo Boys uit Emmeloord op spectaculaire wijze alsnog een punt uit het vuur gesleept, 4-4. Het was een wedstrijd om niet snel meer te vergeten.

go-ahead-kampenAl na 12 seconden kwamen we via onze clubtopscoorder Madih Doufikar (7 doelpunten tot op heden) op een 1-0 voorsprong en dat was toch wel heerlijk tegen een ploeg als Flevo Boys dat in de omschakeling ijzersterk is. Na een aantal gemiste kansen op de 2-0 scoorden de gasten via aanvoerder Arjen Postma in de 25e min onverwachts 1-1 en daarna namen de Emmeloorders de regie volledig in handen en zorgde Arjen Spaan middels 2 doelpunten en uitstekend uitgespeelde aanvallen voor de 1-2 en 1-3 en leek de wedstrijd beslist. Alle aanwezige toeschouwers kregen echter in de slotfase een spektakelstuk van de bovenste plank voorgeschoteld gekregen. Yoshua van Marle maakte in de 79e min 2-3, Randy Jelies zorgde 2 minuten later voor de 2-4 en Nick Bakker ’83 en Jurrian Zandbergen ’85 wisten Kowet langszij te brengen. Zodoende eindigde dit knotsgekke duel in 4-4. Trainer Wiljan Mossing Holsteijn roemde na afloop de wilskracht van Go-Ahead Kampen: ‘’De echte wil om te winnen bij Kowet heeft ervoor gezorgd dat wij hier niet hebben gewonnen, complimenten aan hun’’. Marcel van der Steege had de volgende conclusie: ‘’We hebben karakter getoond, na de 2-4 zijn we op een gegeven moment Engels gaan voetballen, alles of niets, en daar had Flevo Boys veel moeite mee. Ze werden paniekerig en hadden geen controle meer. Van onze kant een goed begin en een uitstekend einde van de wedstrijd. Aan de ene kant zijn we heel blij dat we op deze wijze nog een punt hebben behaald maar aan de andere kant waren er op basis van het begin en de slotfase mogelijkheden om te winnen. Als team zijn we in staat om als het voetballend niet wil middels vechtvoetbal terug te komen in de wedstrijd, ook mede dankzij een geweldig publiek dat vol achter ons ging staan’’.

A.s zaterdag staat speelronde 12 in de hoofdklasse C op het programma en mogen we ons gaan opmaken om af te reizen naar sportpark ‘De Bosk’ in Harkema. Daar wacht Harkemase Boys op ons. De ploeg van trainer Willem Brouwer is uitstekend aan de competitie begonnen en men bezet de 3e plaats met 23 punten uit 11 wedstrijden. De ‘Harekieten’ hebben slechts 2 punten minder dan koploper SC Genemuiden en dus zullen de boys erop gebrand zijn om zo vlak voor de winterstop geen fouten meer te begaan in strijdt om het kampioenschap. Uit is de ploeg dit seizoen onverslaanbaar maar thuis heeft men het met elke tegenstander nog lastig gehad. O.a WHC won zeer verrassend met 1-2 in Harkema. Kowet moet in ieder geval rekening houden met een onthutsend slecht bespeelbaar veld, waarop goed voetbal volgens spelers/supporters uit Genemuiden nauwelijks mogelijk is. Afgelopen zaterdag speelde Harkemase Boys de topper in Assen met 3-3 gelijk tegen ACV. Spits Heine Uuldriks zette zijn ploeg in de 73e min op 1-2 maar net als in Kampen was het slotstuk in Assen ook zeer spectaculair. Vanaf de 88e min werden er nog 3 doelpunten gemaakt. Eerst kwam ACV op 2-2 en 3-2 maar het was Jordy van Wijk die ver in blessuretijd zijn ploeg alsnog een puntje bezorgde, 3-3. Grote man dit seizoen in Harkema is Johnsen Bacuna. Het oudere broertje van profvoetballer Leandro Bacuna (tegenwoordig spelend bij Aston Villa in de premier league, ex Fc Groningen) heeft net als onze clubtopscoorder inmiddels 7x het net weten te vinden.

Harkemase Boys is de laatste ontmoetingen voor Kowet een onneembare horde geworden, zowel uit als thuis. Gelukkig voor ons spelen Martijn Barto en Oebele Schokker inmiddels bij SC Cambuur in de eredivisie. De laatste uitoverwinning van Kowet in Harkema dateert van 17 april 2006. Het was toen Aico van Grafhorst die zorgde voor de enige treffer die middag, 0-1.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Harkemase Boys en Go-Ahead Kampen:

– 10 april 2010:
Go-Ahead Kampen – Harkemase Boys, 1-9.
Piet de Jong (Kowet) en Rene van der Wey 3x, Arjen Postma 3x, Martijn Barto 2x, Ronald van der Heijden (Harkemase Boys)

– 7 november 2009:
Harkemase Boys – Go-Ahead Kampen, 6-0.
Martijn Barto 3x, Oebele Schokker 2x, Roel van der Meulen (Harkemase Boys)

– 7 maart 2009
Harkemase Boys – Go-Ahead Kampen, 3-0.
Ronald van der Heijden, Martijn Barto, Erdem Yeni (Harkemase Boys)

– 11 oktober 2008
Go-Ahead Kampen – Harkemase Boys, 1-3.
Henk van Keulen (Kowet) en Roel van der Meulen, Dennis van den Driessche, Oebele Schokker (Harkemase Boys)

Overige wedstrijden a.s zaterdag in de hoofdklasse C:

* AZSV – DETO Twenterand
* Flevo Boys – Drachtster Boys
* SC Genemuiden – Berkum
* SVZW – ACV
* VVOG – CSV Apeldoorn
* WHC – Staphorst

Persoonlijk vind ik dit de mooiste uitwedstrijd van het seizoen. Ook in Harkema is er altijd een zeer fanatiek publiek aanwezig en dus kan het nog wel eens een heet middagje gaan worden. Scheidsrechter van dienst is dhr Derya Serik uit Deventer. Hopelijk volgen er niet weer problemen met deze beste man (WVF uit) en kan hij de wedstrijd zaterdag in goede banen leiden. Leuk detail voor de leidsman, hij maakte op 7 maart 2009 zijn debuut in de hoofdklasse in Harkema bij een confrontatie tussen boven uitgelichte ploegen. Individueel heeft Harkemase Boys de betere spelers en dus is men verreweg de favoriet, maar in het hedendaagse voetbal en zeker in de hoofdklasse C is tegenwoordig niks meer zeker en kan iedereen van elkaar winnen. Elke wedstrijd moet door Kowet gezien worden als een finale en aan alle supporters het verzoek om in grote getale af te reizen naar Harkema om zodoende de trots van Kampen naar de 1e uitoverwinning van dit seizoen te schreeuwen !!

Robert Hamer.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen