zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing HZVV – D.O.S. Kampen

Voorbeschouwing HZVV – D.O.S. Kampen

-

doskampen

Het einde van de competitie nadert met rasse schreden en met de week komen daarmee ook de ontknopingen dichterbij. D.O.S. Kampen is de laatste 2 wedstrijden duidelijk van slag en heeft tegen twee lager geklasseerde tegenstanders geen enkel punt weten te pakken. Is de jonge selectie van Guido Vlierhuis en Nick Karel in staat om aanstaande zaterdag deze negatieve spiraal te keren?

HZVV heeft de laatste weken juist een goede serie neergezet. Zo wist het afgelopen week in de moeilijke uitwedstrijd tegen NSC met 1-2 te winnen. Een verdiende overwinning waarin HZVV de tegenstander onder druk zette en zelf al na een kwartier op voorsprong kwam. Direct na rust viel de tweede treffer. NSC scoorde na een uur de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij. Door de goede resultaten maakt HZVV nog aanspraak op de derde periode en het elftal van trainer Karlo Meppelink zal er alles aan doen om via de nacompetitie alsnog terug te keren naar de hoofdklasse.

D.O.S. Kampen heeft feitelijk niets meer om voor te strijden. Dat is de laatste twee wedstrijden soms terug te zien in de wedstrijd. De echte gretigheid en de wil om te winnen ebt weg. Tegen OWIOS kreeg D.O.S. Kampen in de eerste tien minuten twee enorme kansen, maar die werden niet verzilverd. Daarna zakte het niveau ver weg. Uiteindelijk won OWIOS met 1-0. Afgelopen week thuis tegen Blauw Geel’55 was D.O.S. onmachtig tegen een strijdbaar en beter elftal. Blauw Geel’55 won dan ook terecht met 0-2.
Op papier zouden de geelzwarten nog in de P/D tombola terechtkunnen komen, maar die kans is minimaal. Het stellen van nieuwe doelen voor de komende wedstrijden lijkt noodzakelijk. Zoals bijvoorbeeld het behalen van dezelfde eindpositie als vorig seizoen. Toen werden de poelänten knap zesde. Met zes punten achterstand op de huidige nummer 6, FC Zutphen, is dit een serieuze ambitie.

Aankomende zaterdag kunnen Vlierhuis en Karel weer beschikken over Patrick Bastiaan, die zijn schorsing van één wedstrijd er op heeft zitten. Waarschijnlijk start hij weer in de basis.

De wedstrijd op sportpark Bentickspark begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen