Voorbeschouwing Nunspeet – Go-Ahead Kampen

GA-Nunspeet (52)

Afgelopen zaterdag werd er door de rood-gelen een knappe overwinning geboekt. DETO Twenterand keerde huiswaarts richting Vriezenveen met een 2-1 nederlaag. De 3 punten waren terecht en er werd door het gehele elftal volwassen gespeeld. Dit biedt veel vertrouwen voor de toekomst. A.s. zaterdag mogen we afreizen naar Nunspeet, waar titelkandidaat VV Nunspeet op ons wacht !!

De ploeg van hoofdtrainer Marcel Boudesteijn is het seizoen wat teleurstellend begonnen. Men is terug te vinden op de 6e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden. Vooral de manier waarop er de afgelopen 2 wedstrijden punten werden verspeeld was verbazingwekkend te noemen. Tegen WHC werd er in blessuretijd een 1-0 voorsprong uit handen gegeven en vorige week gingen de blauw-gelen in de 94e minuut de bietenburg op bij Sparta Enschede (1-0). Nunspeet heeft een hele goede voetballende ploeg en er werden afgelopen zomer ook de nodige versterkingen binnen gehaald om het doel (promotie naar de hoofdklasse) te realiseren. O.a. Niels van der Zaal (SDC Putten), Maikel Lange (FC Lienden), Tim Fechter (FC Horst) en David Spoelstra (WSV) kwamen de gelederen bij Nunspeet versterken. Belangrijkste aanwinst is in mijn ogen toch echt Jerrol Poot. Na uitstapjes bij Berkum en DVS’33 keerde hij echter terug bij zijn oude club en Poot is een zeer belangrijke spil in het elftal van Boudesteijn.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Nunspeet:

– 7 maart 2015:
Nunspeet – Go-Ahead Kampen, 4-3
Jurrian Zandbergen 3x (Go-Ahead Kampen) en Marcel Huisman, Eyup Terlemez, Peter Huijgen, Bob van Gemert (Nunspeet)

– 25 oktober 2014:
Go-Ahead Kampen –  Nunspeet, 2-2
Madih Doufikar 2x (Go-Ahead Kampen) en Marnix Tissingh, Marcel Huisman (Nunspeet)

– 6 maart 2010:
Nunspeet – Go-Ahead Kampen, 0-2.
Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

– 10 oktober 2009:
Go-Ahead Kampen – Nunspeet, 4-2.
Ard Slot, Jeroen van den Bosch, Jeffrey Klein, Iury da Silva (Go-Ahead Kampen) en Arie Smit 2x (Nunspeet)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* FC Zutphen – Vroomshoopse Boys
* KHC – Berkum
* Be Quick’28 – WHC
* DTS’35 – Enter Vooruit
* SDV Barneveld – WVF
* DETO Twenterand – Sparta Enschede

Ik verwacht een op en top gemotiveerd Nunspeet a.s. zaterdag op Sportpark ‘De Wiltsangh’. Nunspeet is in mijn ogen licht de favoriet en men is dit seizoen met de versterkingen die er zijn gehaald ook verplicht om mee te doen om de bovenste plaatsen. De grote vraag is of de Nunspeters aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Ik zie voor ons absoluut kansen om punt(en) mee te gaan nemen naar Kampen. De rood-gelen zullen wederom als team moeten gaan fungeren en het is van cruciaal belang dat de linies goed op elkaar aansluiten. Met onze sterke en snelle aanvallers (Madih Doufikar, Jurrian Zandbergen, Samir Merraki en Arjan Wiegers) kunnen wij Nunspeet veel pijn gaan doen. De wedstrijd zal zaterdag niet onder leiding staan van Wilco Jansen uit Zwolle. Hij heeft de KNVB laten weten af te zien van deze wedstrijd. Reden: Jansen floot in speelronde 1 al Go-Ahead Kampen – DTS’35. Wie wel de leidsman zal zijn is bij mij nog niet bekend. De kraker in de 1e klasse D begint om 14.45 uur. Dit mag u als supporter en voetballiefhebber niet missen, tot zaterdag !!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*