Voorbeschouwing Nunspeet – Go Ahead Kampen

nunspeet-ga_30

Door Robert Hamer

Afgelopen zaterdag boekte GAK een zakelijke 2-0 overwinning tegen Vroomshoopse Boys. Aanvoerder Jurrian Zandbergen zei na afloop: ‘’Wedstrijden tegen op papier mindere ploegen moet je gewoon winnen en dat hebben we gedaan, maar we laten het vanmiddag na om een hoge score neer te zetten. Het was niet spectaculair, maar toch moet je er minstens 4 á 5 maken. In de afwerking moeten we scherper zijn. Positief punt is dat we wederom de nul houden en daarnaast weinig hebben weggegeven. Daar kunnen we mee verder.’’

Aankomende zaterdag mogen de rood-gelen afreizen naar Nunspeet, waar VV Nunspeet op ons wacht. De ploeg van hoofdtrainer Marcel Boudesteyn is terug te vinden op de 7e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Afgelopen weekend won men knap met 2-1 van Bennekom. Het was een belangrijke overwinning, want een week eerder ging Nunspeet met 3-2 onderuit bij KHC en dat deed pijn. De blauw-gelen hebben als doelstelling om mee te doen om het kampioenschap en dat moet met deze selectie zeker lukken. Afgelopen zomer werd er namelijk flink geïnvesteerd. O.a. Tom IJzerman, Wahid Shimeri (Dieze West), Sijmon Eenkhoorn, Gieljan Tissingh (SC Genemuiden), Henrico Abma (DESZ) en Kevin Scholten (Epe) werden aangetrokken. Een prima kwaliteitsimpuls voor de Nunspetenaren. Wel heeft men in het begin van dit seizoen te maken met een aantal afwezigen. Door blessures en andere redenen moesten Tom IJzerman, Marcel Huisman, Wahid Shimeri, Marnix Tissingh en Patrick Pluim de seizoenstart aan hun voorbij laten gaan. Nunspeet heeft met o.a Jerrol Poot, Henk Baum en vooral Maikel Lange topspelers voor de 1e klasse in huis.

Beide ploegen hadden vorig seizoen het kampioenschap voor het grijpen, maar op onverklaarbare wijze wisten zowel Nunspeet als Go-Ahead Kampen het niet te redden. Dit seizoen 2016-2017 zijn er nieuwe kansen. GAK wist haar 1e twee wedstrijden met 0-2 en 2-0 te winnen en zal met vertrouwen afreizen naar Nunspeet. Vorig seizoen speelden de rood-gelen op Sportpark ‘’De Wiltsangh’’ haar beste wedstrijd van het seizoen. Het werd maar liefst 0-3 en dat was nog een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Afijn, er staat mijns inziens een prachtig affiche op het programma. Om 14.45 uur zal er in Nunspeet worden afgetrapt en deze wedstrijd staat onder leiding van de ervaren Wilco Jansen uit Zwolle. Ik verwacht een kraker van jewelste, dit mag u absoluut niet missen !!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673