zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing OWIOS – D.O.S. Kampen

Voorbeschouwing OWIOS – D.O.S. Kampen

-

 

Na de sensationele 3-0 overwinning op koploper DFS staat de streekderby tegen OWIOS op het programma.

Op papier een veel makkelijkere opgave, maar juist daarin schuilt het gevaar. Overmoed ligt op de loer. De geelzwarten weten echter wel uit ervaring dat het onderschatten van een tegenstander, en zeker OWIOS, meestal tot een slecht resultaat leidt. De thuiswedstrijd tegen de Oldebroekers zal dan ook nog wel even door de gedachten van een ieder schieten. Op 2 november 2013 wonnen de poelänten weliswaar met 3-2, maar deze overwinning was niet verdiend. Al in de 8e minuut kwam D.O.S. achter door een treffer van William van den Hul. Daarna waren er voor de spits kansen om de score uit te breiden, maar dat was aan Van den Hul niet besteed. Pas in het laatste kwartier trokken de Kampenaren de wedstrijd naar zich toe. Rob Kabboord zette D.O.S. Kampen met twee treffers op voorsprong. In blessuretijd scoorden beide teams nog éénmaal.

Inmiddels staat D.O.S. Kampen keurig in de middenmoot en is er voldoende afstand genomen van de P/D posities. Een paar punten zijn er nog nodig om definitief veilig te zijn. Een zege tegen OWIOS zou dan ook bijzonder prettig zijn. Maar wil het elftal van trainer Erwin Brem nog enige kans maken om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen dan zullen er ook snel punten gepakt moeten worden. Een overwinning thuis tegen D.O.S. Kampen is absolute noodzaak. Dat OWIOS thuis voor verrassingen kan zorgen bleek nog recentelijk. DTS Ede kreeg met 4-0 klop.

D.O.S. Kampen zal alert moeten zijn en vooral spits William van den Hul in de gaten moeten houden. Als het elftal kan opbrengen wat het tegen DFS heeft gedaan dan moet het goed komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het elftal met dezelfde basis elf starten als vorige week.

De wedstrijd in Oldebroek op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.J.A. Visser uit Arnhem.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen