Voorbeschouwing SDV Barneveld – Go ahead Kampen

Door Robert Hamer.go ahead

Afgelopen zaterdag wisten hoofdtrainer Edwin van Nijen en zijn spelers haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2015-2016 met 5-3 te winnen van DTS’35 uit Ede. In een spektakelstuk van jewelste met maar liefst 3 rode kaarten en 8 goals trokken de rood-gelen uiteindelijk aan het langste eind. Gemakkelijk ging het echter niet en Van Nijen was na afloop dan ook niet geheel tevreden: ‘’De ondergrens moet echt omhoog. Deze wedstrijd moet je killen en met 4-0, 5-0 of 6-0 winnen. We speelden teveel de lange bal en daardoor waren we hem steeds te snel kwijt. Daar erger ik me dan aan. Er valt nog een hoop te verbeteren.’’

Zaterdag mogen we afreizen naar Barneveld, waar SDVB op ons wacht. De ploeg van trainer Hans van Arum is terug te vinden op de 13e plaats met 0 punten uit 1 wedstrijd. Afgelopen zaterdag werd er namelijk verloren van titelkandidaat Berkum (2-0). Deze nederlaag was niet terecht en de Barnevelders lieten zien dat men het niveau goed bij kon benen. Op voorhand heb ik zelf alle selecties doorgespit. Conclusie bij SDV Barneveld: absoluut een titelkandidaat. Waarom !? Van Arum beschikt namelijk over een brede en kwalitatief goede selectie. Prima mix tussen ervaring en jong talent. Een aderlating was het besluit van spits en clubtopscorer Koen Faber om op 26 jarige leeftijd te stoppen met voetballen. Hij scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 20 keer. Door zijn vertrek moest de TC op zoek naar aanvallers met scorend vermogen. Delano Flemming (afgelopen seizoen topscorer bij ASC Nieuwland met 12 goals), Richard Haklander (vorig seizoen 6 maal trefzeker bij hoofdklasser VVOG), Ricardo Megerink (FC Zutphen) en de van onszelf afkomstige Rob Knul zijn er deze zomer bijgekomen. Ik zelf was in het vorige seizoen gecharmeerd van Kevin Ooms (ex De Graafschap en HSC’21). Hij bleef SDV Barneveld ondanks interesse van andere clubs trouw.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 3 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en SDV Barneveld:

– 9 mei 2015:
SDV Barneveld – Go-Ahead Kamen, 1-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Alwin Vanderlije (SDV Barneveld)

– 29 november 2014:
Go-Ahead Kampen – SDV Barneveld, 3-4
Jurrian Zandbergen 2x, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen) en Kevin Ooms 2x, Lesley de Vette, Niels Vlugt (SDV Barneveld)

– 5 mei 2012:
Go-Ahead Kampen – SDV Barneveld, 1-2.
Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen) en Marciano Mengerink, Christian van de Kamp (SDV Barneveld)

– 3 december 2011:
SDV Barneveld – Go-Ahead Kampen, 4-1.
Kevin Smit (Go-Ahead Kampen) en 3x Marciano Mengerink, Koen Faber (SDV Barneveld)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Be Quick’28 – DETO Twenterand
* DTS’35 – Vroomshoope Boys
* Enter Vooruit – Berkum
* FC Zutphen – Sparta Enschede
* KHC – WVF
* Nunspeet – WHC

Beide ploegen hebben de ambitie om op termijn weer terug te keren in de hoofdklasse. De wedstrijd op Sportpark ‘Norschoten’ begint om 15.00 uur en vanuit Deventer is door de KNVB dhr Raymond Meilink uit Enter aangesteld om deze wedstrijd tot een goed einde te gaan brengen. Ik verwacht twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn. Mis dit niet, tot zaterdag !!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*