woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing Setup – Lycurgus

Voorbeschouwing Setup – Lycurgus

-

Setup – Lycurgus

Op papier een lastige wedstrijd. De nummer 8 uit de competitie tegen de nummer 3. Beiden ploegen handhaven zich in de 2e divisie. Er staat niets meer op het spel. Beide ploegen kunnen frank en vrij spelen. Ingrediënten voor een mooie wedstrijd. De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was die beslist werd in het voordeel van Setup – IJsselmuiden 3-2.

April doet wat het wil, een bekend gezegde. Dit gezegde was ook van toepassing voor de wedstrijd van afgelopen woensdag. Of het nu was omdat er woensdag stond op de kalender of omdat beide ploegen zich al vast hebben gespeeld in de 2e divisie het was geen grootse wedstrijd. Afwisselend is een woord wat past bij het beeld van de wedstrijd. Mooie rally’s werden afgewisseld met rommelig en onverzorgd volleybal.
De eerste set begon goed voor de heren uit IJsselmuiden. De passing werd goed verzorgd waardoor de regisseur van het team, de spelverdeler, zijn aanvallers kon bedienen op maat. Er werd daardoor makkelijk gescoord. Er was voortdurend een kleine voorsprong. Even dreigde deze voorsprong te verdwijnen, maar nadat Timo Jager zijn team weer op scherp had gezet liep Setup vrij gemakkelijk uit naar een 25-22 set stand.
De tweede set was een kopie van de eerste set maar dan in het voordeel van Lycurgus. De wil was er ongetwijfeld bij de heren uit IJsselmuiden, maar deze kon niet omgezet worden in daden. Mooie rally’s wisselde elkaar af met rommelig volleybal. Lycurgus speelde degelijk, niet groots, maar maakte weinig fouten. Iets wat de IJsselmuidenaren wel deden. Veel persoonlijke fouten 25-20.
De derde set ging lang gelijk op maar na wederom een aantal persoonlijke fouten keken de heren van Setup aan tegen een achterstand van enkele punten. Toch kregen de heren weer de geest en wisten ze deze set te winnend af te sluiten 25-22.
Zoals gezegd April doet wat het wil, deze avond leek daar een voorbeeld van. Bij de vierde set lagen er de kansen voor Setup om deze wedstrijd definitief in het slot te gooien door deze set te winnen. Maar de IJsselmuidenaren hielden zich meer bezig met het falende arbitrale trio dan met de bal. Deze werd soms letterlijk vergeten. Dan wordt het winnen van een spel met een bal wel erg moeilijk. Dit lukte uiteindelijk dan ook niet. Met 25-20 ging deze set weer naar Lycurgus. U ziet het goed een kopie van set 2.
Een vijf setter. Setup speelde niet groots in deze laatste set, maar benutte de kansen optimaal. Al hoewel, daar waar Setup voor stond met 14-9 bleek zich toch een tafereel af te spelen dat zich onlangs ergens anders heeft afgespeeld. Bij Meppel uit werd een 14-9 voorsprong uit handen gegeven. Niet omdat de heren uit Meppel zo goed waren maar omdat de IJsselmuidenaren zelf verzuimde het af te maken. Maar deze keer lukt het de IJsselmuidenaren toch om de overwinning over de streep te trekken. Met 15-13 werd deze set in het voordeel van Setup beslist.
Zo stapte het team van Timo Jager met een overwinning van het veld in de laatst gespeelde thuis wedstrijd van dit seizoen. In die wetenschap dat het volgend seizoen het publiek weer zal vermaken met wedstrijden die gespeeld worden in de 2e divisie. Historie, twee jaar achter elkaar volleybal op 2e divisie niveau. Het volgende jaar zal anders zijn dan het afgelopen jaar. Timo Jager neemt afscheid van het heren 1 team. Onder zijn bezielende leiding heeft Setup de stap hoger op gemaakt en zich mede ook namens Ron van Kranenburg weten te handhaven. Onze dank gaat uit naar beide coaches. Hoe het volgend jaar zal zijn is nog onbekend. De teamsamenstelling zal veranderen, maar hoe dan ook er zal een team staan tijdens de eerste thuiswedstrijd van het volgende seizoen wie daarvan de trainer zal zijn is op het moment van schrijven nog geheel onbekend. Supporters bedankt voor jullie support het afgelopen seizoen en wellicht tot het volgende volleybal jaar. Rest mij nog te vertellen dat wie de heren uit IJsselmuiden nog wil zien vlammen, zaterdag zijn ze nog een keer te bezichtigen in Groningen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen