Voorbeschouwing Sparta Enschede-Go ahead Kampen

go-ahead enter

 

Apeldoorn, maar met de nodige moeite werd er toch een 4-5 overwinning uit het vuur gesleept en dat was voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Go-Ahead trainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’Het is de jongens te prijzen dat ze het met een man minder zo hebben weten om te buigen, maar het is natuurlijk niet best dat je tegen zo’n ploeg twee keer zo achter komt.’’

A.s. zaterdag staan er hele andere belangen op het spel, want dan kan Go-Ahead de 1e periodetitel in de wacht slepen. Er mag worden afgereisd naar Enschede, waar Sparta Enschede op ons wacht. De ploeg van hoofdtrainer Peter Schulte doet het dit seizoen naar behoren en men is terug te vinden op de 8e plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen donderdag wonnen de Enschedeërs hun bekerwedstrijd met ruime cijfers. De streekderby tegen 3e klasser Hengelo werd gemakkelijk met 1-6 gewonnen. In de competitie is Sparta nog wisselvallig. Men wisselt knappe resultaten (DETO Twenterand uit (3-5), Nunspeet thuis (1-0) af met mindere wedstrijden zoals WHC thuis (1-4). Grote man bij de thuisploeg is spits Daan Akkerman. Hij is in het verleden al meerdere malen de plaaggeest geweest voor Go-Ahead Kampen en wist in de laatste 4 ontmoetingen maar liefst 5x te scoren.
Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Sparta Enschede en Go-Ahead Kampen:

– 28 februari 2015:
Go-Ahead Kampen – Sparta Enschede, 2-2
Madih Doufikar, Nick Hendriks (Go-Ahead Kampen) en Daan Akkerman 2x (Sparta Enschede)

– 11 oktober 2014:
Sparta Enschede – Go-Ahead Kampen, 3-1
Daan Akkerman 2x, Ferdi Kocoz (Sparta Enschede) en Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

– 27 april 2013:
Go-Ahead Kampen – Sparta Enschede, 0-0.

– 3 november 2012:
Sparta Enschede – Go-Ahead Kampen, 1-1.
Hussein Raza (Go-Ahead Kampen) en Daan Akkerman (Sparta Enschede)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* FC Zutphen – SDV Barneveld
* DETO Twenterand – Vroomshoopse Boys
* KHC – DTS’35
* Nunspeet – Enter Vooruit
* WHC – WVF
* Be Quick’28 – Berkum

In speelronde 8 draait het voor de rood-gelen maar om één ding: De 1e periodetitel.
Enige overgebleven concurrent van Go-Ahead is SDV Barneveld dat 2e staat met 2 punten achterstand. De Barnevelders hebben ook een lastige uitwedstrijd voor de boeg bij nummer 3 FC Zutphen. Onze hoofdtrainer Edwin van Nijen verwacht een spannende wedstrijd: ‘’Ik heb vernomen dat Go-Ahead Kampen het de laatste jaren altijd heel lastig heeft gehad tegen Sparta Enschede, maar statistieken zeggen mij niets. Wij zitten met 6 overwinningen op rij in een hele goede fase. Het zal lastig genoeg worden tegen een goed voetballende ploeg, maar ons staat zaterdag maar één ding te doen en dat is winnen.’’ De wedstrijd op Sportpark Schreurserve te Enschede begint om 14.30 uur en vanuit Deventer is arbiter Dik Hendriksen uit Dodewaard door de KNVB aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te gaan leiden.