Voorbeschouwing Sparta enschede – Go ahead Kampen

Sparta Enschede-GA (1)

 

Door Robert Hamer.

Go-Ahead Kampen heeft afgelopen zaterdag wederom aangetoond dat het op dit moment in een prima vorm verkeerd en over veel scorend vermogen beschikt. Vroomshoopse Boys ging met een 7-2 nederlaag huiswaarts richting Vroomshoop. Trainer Bas Bijen zei na afloop: ‘’Go-Ahead Kampen was op alle fronten beter. Ik had het gevoel dat ze goed voorbereid en goed gemotiveerd waren. Ze wonnen de duels, zaten er kort op, speelden goed vooruit en hebben heel veel kwaliteit voorop. De conclusie is dat we helemaal zijn weggespeeld.’’ Het was na FC Zutphen (3-0) en ASC Nieuwland (0-4) alweer de 3e (grote) overwinning op rij en hierdoor staan we nu op een derde plaats, achter koplopers Berkum en DETO Twenterand. Onze hoofdtrainer Jan Korte zei na afloop het volgende: ‘’De wedstrijd instelling was goed. We hadden echt het streven om het maximale eruit te halen. We hebben nog wel wat kansen gemist en er zijn nog genoeg verbeterpunten. De koplopers maken tot op heden nog geen fouten en dat betekend dat je zelf ook geen fouten mag maken. Ik kan tevreden zijn met deze uitslag.’’

A.s. zaterdag is Sparta Enschede de tegenstander. De ploeg van trainer Peter Schulte doet het tot nu toe nog niet naar behoren. Men behaalde tot op heden slechts 1 punt uit 5 wedstrijden. De 1e wedstrijd tegen FC Horst ging tegen de verhouding in met 2-1 verloren en die nederlaag deed pijn. Daarna werd er thuis in blessuretijd tegen SDV Barneveld onterecht een gelijkspel (1-1) uit het vuur gesleept (SDVB verzuimde om de score verder op te voeren).

Bij Dos Kampen ging men na een sterke beginfase uiteindelijk terecht met grote cijfers onderuit (4-1). Thuis tegen DETO Twenterand had Sparta Enschede een overwicht en speelde men een goede wedstrijd. In de afwerking ontbrak het echter aan de scherpte en mede hierdoor werd het 0-1. Afgelopen zaterdag verloor men tot slot kansloos bij Berkum (5-1). Tussen 2004 en 2012 speelden de rood-witten 8 seizoenen in de 2e klasse. In het seizoen 2011-2012 werd eindelijk het kampioenschap binnen gesleept in de 2e klasse H. In de afgelopen 2 jaar eindigde men als 8e en 11e in de 1e klasse D.

Als je de selectie doorlicht zijn er een aantal spelers met een hoop ervaring. De inmiddels 34 jarige Daan Akkerman speelde tussen 2005 en 2010 bij HSC’21 en wist in die periode maar liefst 40 maal te scoren in de hoofdklasse C. Vorig seizoen was Akkerman 14 keer trefzeker in de 1e klasse D en op hem zal goed gelet moeten worden, want hij is de belangrijkste man voorin. Ook Erik Wassens is een aanvallende aanwinst. Hij kwam afgelopen zomer over van HSC’21, maar heeft zijn draai nog niet echt weten te vinden en werd de laatste 2 wedstrijden vroegtijdig gewisseld. Verder heeft men de beschikking over Ferdi Kocoz. Een goede centrale verdediger, die ook 2 seizoenen ervaring heeft opgedaan bij topklasser Quick’20. De laatste ‘bekende’ naam is Jafeth Tanate. De inmiddels 27 jarige snelle vleugel verdediger heeft net als Kocoz bij Quick’20 gespeeld. De rest van de selectie betreft voornamelijk eigen spelers. De doelstelling van Sparta Enschede voor dit seizoen is rechtstreekse handhaving.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Sparta Enschede en Go-Ahead Kampen:

– 27 april 2013:
Go-Ahead Kampen – Sparta Enschede, 0-0.

– 3 november 2012:
Sparta Enschede – Go-Ahead Kampen, 1-1.
Hussein Raza (Go-Ahead Kampen) en Daan Akkerman (Sparta Enschede)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* ASC Nieuwland – Dos Kampen
* DOS’37 – DETO Twenterand
* FC Zutphen – ASV Dronten
* KHC – SDV Barneveld
* Nunspeet – FC Horst
* Vroomshoopse Boys – Berkum

– Edwin Starke: ‘’De laatste 3 wedstrijden hebben we 9 punten behaald en een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen. Alle reden om met vertrouwen naar Enschede af te reizen. Ik ken Sparta niet. De plek op de ranglijst zegt niet alles, maar als we mee willen blijven doen moeten we deze wedstrijden winnen. We mogen met minder dan de winst dan ook geen genoegen nemen.’’

Jeroen van den Bosch is a.s. zaterdag na zijn 4 wedstrijden schorsing weer terug bij de selectie. Aan Jan Korte de moeilijke keuze of hij het succesvolle elftal van de laatste drie wedstrijden laat staan of dat hij er voor kiest om onze sterkhouder van de afgelopen jaren weer gewoon het vertrouwen te geven. Een luxeprobleem. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van dhr Assink uit Hengelo. Als we in Enschede wederom het hoge niveau van de laatste wedstrijden kunnen benaderen (met veel passie, inzet, voetballend en scorend vermogen) heb ik alle vertrouwen in een goede afloop !!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*