Voorbeschouwing Vroomshoopse Boys – Go-Ahead Kampen.

GA- Vroomshoopse Boys (5)

Door; Robert Hamer

Afgelopen zaterdag behaalden de rood-gelen in de beker een zeer knappe 3-2 overwinning op topklasser HSC’21 uit Haaksbergen. Hierdoor hebben we ons geplaatst bij de laatste 16 clubs in de KNVB beker district Oost. Een prima prestatie en na afloop ook vele blije gezichten op Sportpark Middenwetering. Na de zeer teleurstellende 1e seizoenshelft was dit toch een mooie opsteker voor iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt en het geeft tevens veel vertrouwen voor de 2e seizoenshelft/toekomst. A.s. zaterdag staat er weer een competitieduel op het programma en we mogen dan gaan afreizen naar Vroomshoop, waar Vroomshoopse Boys op ons wacht.

De promovendus doet het dit seizoen prima in de 1e klasse D. Men is terug te vinden op de 6e plaats met 22 punten uit 14 wedstrijden. Afgelopen seizoen promoveerde ‘de boys’ vanuit de 2e klasse en voor het eerst sinds het seizoen 1989-1990 is de club actief in de 1e klasse. Hoofdtrainer Bas Bijen (die door de knappe prestaties komend seizoen verkast naar hoofdklasser MSC Meppel) kan dan ook met een gerust hart in de dug-out plaatsnemen, want de voorsprong op plaats 11 (wat nacompetitie betekend) betreft nog steeds tien punten. Na de winterstop verloren de blauw-gelen onfortuinlijk tegen FC Horst (2-1) en afgelopen zaterdag ging men in een oefenduel met 2-0 onderuit bij SCD’83. De vorm van voor de winterstop is dus momenteel nog niet aanwezig. Het elftal beheerst verschillende facetten van het voetbal echter prima. Kenmerken van de ploeg uit Vroomshoop zijn vooral de ongekende winnaarsmentaliteit en het vechten voor elke meter. Technisch zijn de spelers niet allemaal geschikt voor het 1e klasse niveau, maar men compenseert dat uitstekend.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitie verband tussen Vroomshoopse Boys en Go-Ahead Kampen:

– 4 oktober 2014:

Go-Ahead Kampen – Vroomshoopse Boys, 7-2. Madih Doufikar 2x, Jurrian Zandbergen 2x, Arjan Wiegers, Samir Merraki, Rob Knul (Go-Ahead Kampen) en Jos Hutten, Thomas Smedema (Vroomshoopse Boys)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* ASC Nieuwland – DETO Twenterand

* DOS’37 – ASV Dronten

* FC Zutphen – DOS Kampen

* KHC – FC Horst * Nunspeet – SDV Barneveld

* Sparta Enschede – Berkum

Saillant detail: de laatste competitieoverwinning dateert alweer van 4 oktober 2014. Toevalligerwijs was de tegenstander toen ook Vroomshoopse Boys (7-2). In Vroomshoop zijn er echter maar weinig ploegen die daar weten te winnen. Er zal net als tegen HSC’21 voor elke meter gevochten moeten worden. Hoe de punten worden behaald maakt nu niet meer uit. De laatste weken zijn we mede door de nieuwe tactiek als team gegroeid en bij iedereen lijkt het besef nu aanwezig dat er cruciale weken aankomen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we ons gaan revancheren en de lijn doortrekken. De wedstrijd begint om 15.00 uur en Maurice Paarhuis uit Ommen is de arbiter van dienst. Ik verwacht een zeer interessante en levendige wedstrijd op Sportpark de Bosrand. Mis dit niet, tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*