zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeAlgemeenVorig jaar 22 vermiste Katten gerapporteerd in Kampen

Vorig jaar 22 vermiste Katten gerapporteerd in Kampen

-

In een recente data-analyse onthult PetRadar, het Nederlandse platform voor vermiste huisdieren, opvallende statistieken over de 22 vermiste katten gerapporteerd aan hen in Kampen gedurende het jaar 2023.

Totaal aantal vermissingen
Uit de analyse blijkt dat Kampen met 22 vermiste katten in 2023 aanzienlijk minder gevallen heeft in vergelijking met het nabijgelegen Zwolle, waar 144 katten zijn gemist. Terwijl de kleinere naburige gebieden Kamperveen en ‘s-Heerenbroek met respectievelijk 2 en 1 vermiste kat veel lagere aantallen laten zien.

Terugvindpercentage75% van de baasjes in Kampen vindt hun vermiste kat terug, ten opzichte van een Nederlands gemiddelde van 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Kampen is 20 dagen en 28 uur.

Heet je kat Mees? Opletten geblazenDe dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is dinsdag, met de maand juni als piekperiode (5 vermistmeldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar, verklaart dit fenomeen: “In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.”En als je kat Mees heet; in Kampen staat deze naam bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen, met maar liefst 2 geregistreerde vermissingen.

Digitale advertentiesVia PetRadar is het ook mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Kampen maakte 18% hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 5304 weergaven per vermist huisdier.David Olthaar bevestigt dat het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. “Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed”. Zo heeft PetRadar al geholpen bij de thuiskomst van meer dan 10.000 vermiste huisdieren.

Langste zoekactieTen slotte een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Kampen, bedroeg meer dan 6 weken. “Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden.”

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen