donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKerk en geloofVrijzinnigen starten met gespreksgroep ‘De zin van het leven’

Vrijzinnigen starten met gespreksgroep ‘De zin van het leven’

-

 

De zin van het leven… Wie denkt daar niet over na? Vaak wordt het onderwerp even aangestipt in een goed gesprek of bij de borrel. Maar er echt over doorpraten? Dat doen we niet zo snel. In de gespreksgroep ‘De zin van het leven’ die de Vereniging van Virjzinnigen Kampen-Noordoostpolder in vier avonden organiseerd, is daar wel alle ruimte voor.

In deze gratis bij te wonen bijeenkomsten (op de dinsdagavond) bespreekt voorganger Anneke van der Velde met de deelnemers het gelijknamige boek van Fokke Obbema. Je kunt je nog aanmelden voor deze avonden.

Prachtig palet
Fokke Obbema is journalist. Hij publiceerde in 2018 een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’. Deze interviews zijn gebundeld in een boek. Zo vertellen onder andere een filosoof, een oud-ambassadeur, een cabaretier en een vastgoedondernemer wat voor hen de zin van het leven is. ‘Dit levert een prachtig palet aan inspirerende gesprekken op, die hopelijk ook ons aanzetten om onze belangrijkste vragen en inzichten met elkaar te delen’, aldus Anneke. ‘We gaan onder andere in op ‘Levensovertuiging en zingeving’, ‘Ziekte en zingeving’, ‘Verlies en zingeving’, ‘Natuur en zingeving’ en ‘Generaties en zingeving’.’

Meld je aan
De Gespreksgroep vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur op 20 september, 25 oktober, 22 november en 20 december in Levensbron.Voor de bijeenkomsten van de gespreksgroep worden telkens twee of meer interviews gekozen. Laat als deelnemer daarom altijd je mailadres achter, zodat Anneke je het ‘huiswerk’ kan doorgeven. De avonden worden altijd voorbereid en ingeleid (door Anneke of een vrijwilliger die zich aanmeldt) en vinden plaats van 19.30 uur – 21.00 uur in de Levensbron. De avonden vormen een reeks, maar kunnen desgewenst afzonderlijk worden bijgewoond. Opgave bij Anneke: veld5834@planet.nl, 06-52680894.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen