Vrouwen met ambitie gaan 8 maart naar Zwolle

Foto van auteur

D66Op initiatief van drie vrouwelijke D66-kandidaten in Kampen vindt op zaterdag 8 maart een symposium plaats in Zwolle. Met diverse workshops, een netwerklunch en een plenair debat met landelijk D66-voorzitter Fleur Gräper is dit symposium bedoeld om vrouwen met ambitie een steuntje in de rug te geven.

Een van de initiatiefnemers is Marion Wichard uit Kampen. Zij stelt dat vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in allerlei besturen: of dat nou van de gemeente is, directies of raden van toezicht van bedrijven, of van andere organisaties als scholen of zorginstellingen. “Dat is een gemiste kans, want uit onderzoek bij mkb-bedrijven blijkt bijvoorbeeld dat een bedrijf succesvoller is als er voldoende diversiteit in de top is.” aldus Wichard. “In zijn laatste State of the Union zei president Obama “I believe when women succeed, America succeeds”, en wat mij betreft is dat voor Nederland niet zoveel anders.”

Het symposium op 8 maart is bedoeld om met een mix van fun en meer serieuze onderwerpen een steuntje in de rug te geven aan vrouwen die erover nadenken om bestuurlijk actief te worden. Alle vrouwen uit Overijssel en omstreken zijn hierbij van harte welkom. “Ook vrouwen die geen lid (of nog geen lid) zijn van D66, kunnen zich aanmelden.”

De locatie is de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Het volledige programma is te downloaden via www.d66kampen.nl/8maart. Daar kan ook worden aangemeld en een keuze worden gemaakt uit de verschillende workshops.

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: