zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportVSCO ’61 – S.V.ZALK 1-2

VSCO ’61 – S.V.ZALK 1-2

-

Zaterdag 30 augustus speelde S.V.Zalk de laatste wedstrijd in de poule voor de districtsbeker. Een uitwedstrijd tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde stond op het programma. Een goede tegenstander die een klasse hoger speelt dan S.V.Zalk. Prima om daar tegen te spelen om zo te leren en zelf stappen te maken.

ZalkNa de warming-up bleek Ben Hofstra toch niet wedstrijd fit te zijn en werd zijn basisplek ingenomen door Carsten Esselink. Daar ook Tonko Kruize en Sander Vinke door blessures er al niet bij waren, was dit wel een aderlating voor S.V.Zalk.
VSCO had de voorgaande twee wedstrijden gewonnen en dus op voorhand aan een gelijkspel genoeg op door te gaan naar de knock out fase. Echter op een gelijkspel wilden zij het niet aan laten komen.

Vanaf de aftrap probeerden zij Zalk onder druk te zetten en met agressief voetbal de wedstrijd naar hun toe te trekken. Slidingen met gestrekt been waren veelal aan de orde. Trouwens ook van Zalkerzijde werd een pittig duel niet geschuwd. Gelukkig deed de scheidsrechter van dienst, de heer E. Kwakkel uit Wapenveld, hier niet al te moeilijk over. Hij hield de gele kaarten de hele wedstrijd op zak waar hij er we een stuk of 5 had kunnen geven. Jammer genoeg kreeg Zalk in het begin niet voldoende vat op het spel van VSCO en liep te veel achteruit. VSCO kreeg hierdoor te veel ruimte om te voetballen en zij creëerden dan ook een aantal goede kansen. Gelukkig stond Jim van der Wijk goed op zijn post en hield hij Zalk prima in de wedstrijd.

Na 8 minuten moest ook Stephan van Ommen met een hamstringblessure het veld verlaten. Gernald Kanis kwam er voor hem in. Daar bleef het helaas niet bij, want Leroy Penninkhof moest na 18 minuten zich ook laten wisselen. Een tackle aan het begin van de wedstrijd werd hem toch fataal. Gert Jan Klein kwam voor hem in de ploeg. De ziekenboeg wordt hiermee wel erg groot en dat baart zorgen voor aanvang van de competitie. Deze twee wissels in korte tijd deden S.V.Zalk geen goed. Zij hadden moeite om de organisatie goed te krijgen. VSCO profiteerde daar in de 18e minuut van. Een corner werd door hen voorbij de 2e paal gespeeld. De opkomende Dominique van de Grift werd uit het oog verloren en kon vrij de 1 – 0 binnen koppen. Op dat moment een verdiende voorsprong voor VSCO, dat het in het volgende kwartier verder had moeten uitbouwen. Zij kregen een paar goede kansen, maar wisten daar, gelukkig voor Zalk, geen raad mee. Zalk zette daar een paar spaarzame aanvallen tegenover, echter zonder resultaat. Michel Hamer kreeg nog een aardige kans, maar lobte de bal over de keeper en de goal. Zalk bracht eigenlijk te weinig in de eerste helft. Meer strijd en beleving mag je toch zeker wel verwachten. Ruststand werd bereikt met 1 – 0 stand voor VSCO.

In de rust hield trainer Hooisma een soort van donderspeeche en sprak de groep duidelijk toe. De gesproken woorden heeft de groep zich terdege aangetrokken. Vanaf de aftrap werd het vizier naar voren gezet en trachtte men direct druk op de tegenstander te zetten. Dat leverde gelijk een kansje op voor Simon van Halm, maar hij werd door de verdediger van VSCO niet volgens de regels gestopt en dat leverde Zalk een strafschop op. Deze werd door Aart Schreuder onberispelijk in de rechter bovenhoek geschoten. Binnen twee minuten in de tweede helft kwam Zalk hiermee op 1 – 1.

Vervolgens ontpopte zich een aardige strijd waarbij Zalk liet zien wel degelijk van zich af te kunnen bijten en toonde Zalk ook goed voetbal. VSCO werd goed van het doel afgehouden. Door de inzet en strijd en het betere voetbal kreeg Zalk zeker een paar aardige kansen. Helaas konden ze dat niet verzilveren, maar ze lieten op dat moment wel degelijk zien over capaciteiten te beschikken. Daar er veel strijd en inzet werd getoond, zag je ook dat na 70 minuten bij sommigen het beste er af was. Natuurlijk geen probleem, maar daar er in de eerste helft al twee keer gewisseld was, moesten ze wel door. Ook daar werd op dat moment de juiste mentaliteit getoond en bleef Zalk strijden voor elke meter.

VSCO kreeg nog wel een spaarzame kans, maar deed daar niets mee. In de 80e minuut werd Aart Schreuder vervangen door Koen Buikema, de assistent trainer die ook speelgerechtigd is. Zijn eerste balcontact was nogal onhandig, maar uiteindelijk kreeg hij het toch voor elkaar een goede voorzet af te leveren. Dat deed hij nog een paar keer waardoor er voldoende druk op de verdediging van VSCO bleef. In de 87e minuut kreeg VSCO een vrije trap buiten de 16 meter. De bal werd diep naast de tweede paal gespeeld. De aanstormende speler kopte de bal op de paal. Rebound leverde gelukkig niets op. Weer een doodspel situatie waar de organisatie opnieuw niet goed stond. Daar moet Zalk wel lering uit trekken.

In de laatste minuten perste Zalk de laatste krachten eruit voor een overwinning. Dat lukte uiteindelijk ook nog. Vanuit het middenveld werd veel druk naar voren gezet en VSCO kwam er niet uit. In eerste instantie werd een poging van Simon nog geblokt, echter de bal belandde tussen twee verdedigers van VSCO. Koen Buikema was daar als de kippen en verraste beide verdedigers. Met een uiterste poging kon hij door een slim puntertje ook de keeper verrassen en zo de 1 -2 aan laten tekenen. VSCO kon in de resterende minuten echter niet meer terugkomen. Zalk haalde hierdoor een verdienstelijke overwinning. In de eerste helft leek het daar niet. Maar doordat VSCO verzuimde in die periode afstand te nemen, kon Zalk het in de tweede helft recht zetten. Als Zalk doorzet was zij de tweede helft hebben laten zien, dan gaan een mooie competitie tegemoet.