HomeRegiosportVV Kampen klopt Noord Veluwe boys

VV Kampen klopt Noord Veluwe boys

-

voetbalDoor Jasper Plender

Afgelopen zaterdag reisde de Kamper selectie af richting Hattemerbroek om daar aan te treden tegen Noord Veluwe Boys. Het doel was duidelijk en simpel: Zes uit drie, aansluiting bij de bovenste helft van de rangschikking en revanche voor de nederlaag van vorige week tegen WZC. Wat dat aangaat trof Kampen op het oog een goede tegenstander. Zij hadden nog geen punten gepakt en leken hun draai nog niet echt gevonden te hebben dit seizoen. Van onderschatting mag echter nimmer sprake zijn, daarvoor zit het niveau in de 4e klasse vaak te dicht bij elkaar.

Trainer Arjan ten Hove voerde wat betreft de basisopstelling twee wijzigingen door ten opzichte van vorige week. “Ibo” ben Mansour nam de plek centraal achterin naast Maurer in en Watze schoof door naar de rechtsback positie. Daarnaast nam Max de plek van Wesley in voorin. Het middenveld bleef verder ongewijzigd. Waar wij beschikten over een volledig fitte en, na de terugkeer van Mo en Yunus, voltallige selectie gold dat voor de collega trainer van Noord Veluwe Boys zeker niet. O.a. een rode kaart vorige week tegen SEH zorgde ervoor dat men bepaalde spelers moest missen in dit duel. Een snelle blik op de wel aanwezige spelers was voldoende om ons te realiseren dat de kracht van “de Boys” hem vooral zat in fysieke duels en standaardsituaties of voorzetten.

Niet meegaan in het spelletje van de tegenstander is een van de oudste voetbalwetten. Toch is dat precies wat we in de 1e helft wel deden. De thuisploeg liet zich terugzakken op de eigen helft, liet Kampen hoofdzakelijk het spel bepalen en probeerde er met goed getimede counters af en toe uit te komen. Dat die tactiek goed werkte was hoofdzakelijk te danken aan het feit dat wij in een veel te laag tempo speelden. Dat stelde de tegenstander in staat om continu tijdig op de juiste plek te staan om de duels aan te gaan. Die duels werden vaak in het voordeel van de verdedigers van de Boys beslecht die goed gebruikt maakten van hun kracht.

Ondanks het veldoverwicht hielden de ploegen elkaar qua kansen de eerste 45 minuten redelijk in balans. Kampen kreeg een aantal keren een goede mogelijkheid om de score te openen. Met name aanvoerder Revelino was halverwege de eerste helft na een goed uitgevoerde vrije trap met een kopbal dichtbij de openingstreffer maar de bal vloog rakelings naast de goal. Daar stond tegenover dat de ploeg uit Hattemerbroek er soms ook gevaarlijk uit kwam. Met name over hun rechterkant werd er gevaar gesticht. Een van de daaruit voortkomende voorzetten werd een aantal minuten voor rust bijna tot doelpunt gepromoveerd maar de bal vloog over. Vlak voor rust viel dan toch nog de bevrijdende 0-1. De bal werd vanaf de zijkant goed geopend richting Bryan. Deze ging op randje zestien een mooie, klassieke 1-2 aan en kwam daarmee vrij voor het vijandelijk doel. Het schot werd nog half gepareerd door de keeper waarna de bal langzaam richting de goal rolde. Kerwin was alert en kon de bal uiteindelijk het laatste zetje geven.

Met deze voorsprong werd een matige 1e helft dan toch nog met een positieve noot afgesloten. Het was zaak om in de 2e helft zo snel mogelijk de 2-0 te forceren want de tegenstander van vandaag leek niet bij machte om dat nog weer om te draaien. Dit besef zal er ook bij alle spelers zijn geweest want na de pauze kwam Kampen een stuk beter voor de dag. Wesley kwam er in voor Osman en zorgde al meteen voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van de thuisploeg. Dit leidde in eerste instantie, mede door een slordige laatste pass, nog niet tot groot gevaar maar Noord Veluwe Boys kwam steeds verder onder druk te staan en kon de bal niet meer goed in de ploeg houden.

Na een klein uur spelen kreeg Kampen een uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien. Een corner van links belandde vol op de arm van een van de Boys. Waar de scheidsrechter in andere gevallen een handsbal steevast over het hoofd zag bestrafte hij het nu wel en legde de bal op de stip. Zonder aarzeling ging Max achter de bal staan. Zijn penalty ging wel richting de hoek maar had niet genoeg vaart waardoor de keeper redding kon brengen.

De tegenslag werd snel overwonnen en in de 65e minuut viel de 2-0 alsnog. Opnieuw werd er goed gecombineerd aan de zijkant. Uiteindelijk bereikte Kevin de achterlijn waarna hij de bal terug legde richting penaltystip. Daar stond Nahit helemaal vrij om de voorzet koelbloedig in de verre hoek te schieten, zijn eerste doelpunt van het seizoen. De voorsprong was op dat moment meer dan terecht. Even later kwam aan alle twijfel een einde toen speler Geijssen van Noord Veluwe Boys een, naar onze mening zwaar bestrafte, rode kaart kreeg. De scheidsrechter gaf naderhand aan dat de kaart werd gegeven voor een slaande beweging hoewel dit vanaf de kant niet is waargenomen. De verwarring werd nog groter toen bleek dat Kevin tijdens het tumult een gele kaart had gekregen terwijl deze aan de andere kant van het veld stond. Het ontsierde toch enigszins een verder sportief en niet onvriendelijk duel.

Na de rode kaart was het verzet van de Boys definitief gebroken en was het enkel Kampen wat de klok sloeg. Er waren nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden, met name voor de wederom goed invallende Wesley. Het ontbrak echter aan scherpte voor de goal waardoor het uiteindelijk tot de 87e minuut duurde voor de 3-0 viel. Bij die aanval waren alle drie de ingevallen spelers van Kampen betrokken en dat maakte het een mooie afsluiter. Selim gaf de bal vanaf rechts voor richting de tweede paal waar Sander stond. Deze troefde zijn tegenstander af en legde de bal knap in een keer terug op Wesley welke zijn wedstrijd uiteindelijk toch nog kon bekronen met een doelpunt. Het laat op een mooie manier zien dat ook de bank bij Kampen prima bezet is en dat iedereen er staat wanneer daar om gevraagd wordt. Een prestatie lever je immers met alle spelers en staf.

Wij willen Noord Veluwe Boys graag bedanken voor de goede ontvangst en zijn blij met het belangrijkste in het voetbal: de drie punten. Na drie duels hebben we een prima uitgangspositie voor dit nog prille seizoen. Er wacht ons nu echter een vrij zware reeks aan wedstrijden te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week tegen Hattem. Daar zal duidelijk worden hoe onze ploeg zich verhoudt met een van de sterkste elftallen in deze 4e klasse, die overigens dit weekend thuis verrassend onderuit ging tegen HTC. Het zal een mooie krachtmeting worden, een waar wij alvast naar uit kijken!