Waar zijn de gestolen exclusieve Pokémonkaarten van de overval aan de Kronkelwilg op dit moment?

Overval in Opsporing Verzocht op NPO 1

 

In de uitzending van Opsporing verzocht op NPO 1 werd de diefstal van exclusieve Pokémonkaarten in Kampen behandelt.

Een 30-jarige man aan de Kronkelwilg in de wijk Onderdijks wilde op woensdag 16 december exclusieve Pokémonkaarten voor tienduizenden euro’s verkopen, maar werd erin geluisd. De twee ‘kopers’ sloten hem op in een kast en beroofden hem van zijn kostbare verzameling.voor tienduizenden euro’s te verkopen, maar werd erin geluisd. De twee ‘kopers’ sloten hem op in een kast en beroofden hem van zijn kostbare verzameling.

Signalementen
De twee daders zijn allebei rond 30 jaar oud en zo’n 1.85 meter lang. Ze droegen die middag mondmaskers. Eén van de mannen heeft een donkere huidskleur, een smal postuur en kort, zwart haar. Die middag droeg hij een witte, leren jas. De andere dader heeft een lichtgetinte huidskleur en een breed postuur.

Audi A3
De daders reden vermoedelijk in een donkerkleurige Audi A3 Sportback met bijzondere velgen. Deze velgen horen oorspronkelijk bij een Volkswagen Golf.

‘Michael Blessings’
Het slachtoffer uit Kampen werd begin december via Whatsapp benaderd door een man die zich Michael Blessings noemde. Hij gaf aan dat hij vanuit Almere naar Kampen zou komen. De profiellfoto die deze ‘Blessings’ gebruikte is een foto van een exclusieve badkamer.

Pokémonkaarten
De buit bestaat uit verschillende Pokémonkaarten en een speciale box. De politie heeft aanwijzingen dat de kaarten en de box begin dit jaar zijn verhandeld in Parijs. Mogelijk zijn ze op dit moment in omloop op de Franse markt.

Mogelijke getuige
Rond 14.30 uur die middag liep een nog onbekende man vlak bij het huis van het slachtoffer. Hij zou een belangrijke getuige kunnen zijn. Was u het die daar liep over de straat Zomerbed of weet u wie deze man kan zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Help de politie
Wie weet wie de daders zijn?
Wie herkent de donkerkleurige Audi A3 Sportback en/of weet wie er op 16 december 2020 in reed?
Wie heeft informatie over de man die zich Michael Blessings noemt?
Waar zijn de gestolen Pokémonkaarten op dit moment?
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

(Bron: Opsporing Verzocht/Politie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*