dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNatuur & MilieuWaarom is metaalrecycling zo belangrijk?

Waarom is metaalrecycling zo belangrijk?

-

Wij zijn ons er heel erg van bewust dat als we op deze manier door gaan de aarde het niet heel lang meer vol houdt, we warmen de aarde op door de uitstoot van broeikasgassen en we putten alle grondstoffen uit die we maar kunnen vinden. Op een gegeven moment zijn deze grondstoffen ook een keer op. Hieronder vertellen we je waarom metaalrecycling zo ontzettend belangrijk is.

Besparing bronnen

Zoals we het net al benoemde zal op een gegeven moment het punt bereikt zijn dat we alle grondstoffen uit de aarde hebben gehaald en niks meer over hebben. Om dit te voorkomen, moeten we gaan recyclen. Vooral metalen worden heel veel gebruikt, daarom is het ook belangrijk dat deze zoveel mogelijk gerecycled worden. 

Energiebesparing

Naast dat het een hoop natuurlijke bronnen bespaard, bespaard het ook nog eens energie. Het omsmelten van gebruikte metalen kost natuurlijk ook wel wat energie, maar dit is vele malen minder als dat je het zou vergelijken met het winnen van deze metalen. Dit is dus ook nog eens beter voor de aarde.

Afvalvermindering

Ook zorg je er voor dat er veel minder afval is. Nu is men nog wel eens gemakkelijk en gooien ze het metaal zo weg, maar dit zorgt weer voor afval wat ook weer op zijn beurt kan zorgen voor schade aan de natuur. Door de metalen te hergebruiken, zorgen we er voor dat de metalen niet in de natuur terecht komen en heb je dus minder afval.

Vervuiling vermindering

Als laatste helpt het ook nog eens bij de vervuiling, metalen kunnen namelijk in de zee terecht komen waar de zeedieren er last van hebben. Ook het winnen van metalen zorgt voor een hele hoop vervuiling aan bijvoorbeeld de lucht. Als deze metalen niet gewint hoeven te worden, maar gewoon recyclet kunnen worden, heb je dus ook minder lucht en zee vervuiling. Een bedrijf die deze metalen inzamelt is bijvoorbeeld Jansen Recycling groep.

Metaalrecycling is ontzettend belangrijk bij het verbeteren van de aarde, want als we zo door gaan dan zal de aarde het niet lang meer overleven. Door metaal te recyclen bespaar je bronnen die uit de grond gewonnen moeten worden, bespaar je energie omdat metaal recyclen veel minder energie kost als metaal winnen, heb je minder afval wat er overblijft en zorg je voor minder vervuiling in de lucht maar ook in de zee voor alle dieren die daar leven.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen