zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurWandelroute Kampen in oorlogstijd groot succes!

Wandelroute Kampen in oorlogstijd groot succes!

-

 

wandelrouteWegens groot succes zijn de boekjes van de wandelroute ‘Kampen in oorlogstijd’ uitverkocht. Om mensen toch een mogelijkheid te geven de route te lopen, staat het boekje nu online en is het te downloaden via de website van het gemeentearchief. De wandelroute Kampen in oorlogstijd is vanaf nu alleen nog online verkrijgbaar.

De ontwikkeling van de wandelroute (die in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog) is gedaan door het eerder genoemde gemeentearchief Kampen

Al wandelend ontdekt u plaatsen in Kampen die de historie van de Tweede Wereldoorlog laten zien. Zo komt u langs verschillende monumenten en ‘struikelstenen’. In de route komen thema’s aan bod, zoals het dagelijks leven, het verzet, de Jodenvervolging en de bevrijding. U wordt uitgedaagd om naar archiefstukken te kijken, het heden en verleden te vergelijken en u in te leven.

De route is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en duurt ongeveer een uur. Mocht u meer willen ontdekken over de Tweede Wereldoorlog, dan kunt u ook een bezoek brengen aan de educatieve tentoonstelling ‘Kind in de oorlog. Sippora en Joseph’. Deze is tot 31 augustus te bezichtigen in het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

We praten over het grote succes van de wandelroute met mevr. Desire’ Groen van het Gemeentearchief..

[soundcloud_ultimate track=https://soundcloud.com/kampenonline/wandelroute-kampen-in]

Meer informatie over de wandelroute op de site van het Gemeentearchief

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen