Warme ontvangst kogge in Engeland

kogge2

De Kamper kogge is vrijdag begin van de middag heelhuids aangekomen in Engeland.

“Het weer onderweg was perfect, de deining was niet al te groot”, vertelt Eefje Hornis-van Dijk vanuit de haven van Great Yarmouth, de eerste stop van het historische Hanzeschip op Engelse bodem. “We hebben de hele nacht doorgevaren, in twee teams. Vier uur op, vier uur af. Een paar bemanningsleden waren lichtelijk zeeziek, maar iedereen is blijven staan.” In de Engelse kustplaats wachtte het Kamper boegbeeld een warme ontvangst. “We hebben veel bekijks! We liggen hier prachtig, vlakbij het oude centrum van het stadje.”

Donderdag eind van de middag vertrok de kogge uit IJmuiden om voor het eerst de oversteek over de Noordzee te maken. Doel van de reis is King’s Lynn, waar de kogge een prominente gast is tijdens het Hanzefestival op 16 en 17 mei. De komende dagen doet het schip nog een aantal havenstadjes aan, om op 14 mei King’s Lynn binnen te varen. Dankzij een samenwerking tussen Kampenonline.com en Kingslynnonline.com zullen wij straks videobeelden kunnen plaatsen van de aankomst van de Kamper trots in King’s Lynn

De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijke replica van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen.

Meer informatie: kamper-kogge.nl

kogge1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*